torstai 14. heinäkuuta 2016

Ahvenanmaa - matkailuvinkkejä

Olemme reissanneet vuosittain Ahvenanmaalle kymmenisen vuotta siskon perheen luokse, pääasiassa kesäisin, mutta myös muina vuodenaikoina. Aina riittää uutta nähtävää ja koettavaa, toki välillä olemme vain olleet emmekä ole käyneet varsinaisesti katsomassa mitään. Tällä kertaa halusin ehdottomasti mennä Geta-vuorelle patikoimaan, sää oli vain kovin oikullinen, kuten tänä vuonna koko kesän ajan on ollut, mutta saimme kuitenkin vain yhden sadekuuron niskaamme, välillä paistoi jopa aurinko. Reitti oli noin 7,5 kilometriä, aikaa meiltä meni noin 1,5 tuntia. Vieressä on myös lapsille sopiva "peikkopolku", jossa oli myös luolia ja kivipeltoja. Reitti oli upea, suurin osa kulki kallioita pitkin, reitin varrella on kymmenen opastettua nähtävyyttä, mm. allaoleva kivipelto, luolat ja suo. Huikea paikka ja ehdottomasti suositellen kokemaan tämän upean luontokohteen. Reitti alkaa ja päättyy Soltunan kahvila-ravintolaan, josta saa mm. kartan reitille, kahvilatuotteita kuten myös lounasta.


Ahvenanmaalla on paljon myös kauniita kivikirkkoja, kuten tämä Finströmin kirkko. Kannattaa aina pysähtyä ja käydä kurkkaamassa sisälle, kun näkee kirkon. Tässä kirkossa oli mm. upeita seinämaalauksia.Teimme myös veneretken tällä kertaa. Menomatkalla aurinko lämmitti, mutta paluumatkalla sadekuuro tavoitti meidät, oli kuitenkin lämmintä, joten se ei haitannut. Kyllä saaristo on kaunista!


Tässä menemme Lemströmin kanavasta, jossa silta avataan tasatunnein, paljon oli veneitä liikkeellä ja kauniita taloja rannoilla, joita ihailla.
Kastelholman linnan vieressä on Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo, vähän kuin Seurasaari Helsingissä, jostain syystä emme olleet käyneet täällä aiemmin, vaikka linnassa on tullut käytyä useammankin kerran. Kaunis, hyvinhoidettu paikka. Heinäkuussa on aina keskiviikkoisin lapsille suunnattu päivä, pääsee tekemään ja kokeilemaan itse esim huovuttamista ja muita kädentaitoja vaativia juttuja. Vieressä on myös Smakbyn, jossa kävimme syömässä Ahvenanmaan pannukakut - ah, miten hyvää, mutta tuhtia.


Paluumatkalla laivalla herkuttelin vielä savustetuilla katkaravuilla saaristoa ihaillen! Parasta näillä reissulla on kuitenkin aina yhteinen aika siskon perheen kanssa; kiitos taas ihanasta pikkulomasesta, majoituksesta, tarjoiluista ja seurasta!

Leppoisaa heinäkuun jatkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti