tiistai 5. heinäkuuta 2016

Muutama ravintolasuositus Tukholmasta

Hejssan ja terkut kesäisestä Tukholmasta, vietimme pitkän viikonlopun ihanan kesäisessä ja merellisessä Tukholmassa. Haluan jakaa teille muutaman hyvän ravintolavinkin matkaltamme.


Ravintola Nytorget 6 sijaitsee Södermalmin puolella ja on aivan ihana kortteliravintola. Söin lähes joka aterialla tällä matkalla tuoreita katkarapuja, ne ovat vaan niin hyviä, voisin elää vaikka pelkästään niillä, ja niin ruotsalaisia. Täällä kävimme lounaalla, ravintolassa oli aika paljon tukholmalaisia vanhempia rouvia perjantailounaalla, sisustus oli kiva ja tunnelma rento.Illallisella kävimme yhtenä iltana Brasserie & Restaurang Prinsen - nimisessä paikassa. Kutsuisin paikkaa ruotsalaiseksi bistroksi, vaikka paikka oli vähän fiinimpi, se oli silti rento ja ruoat hyvinkin perinteistä ruotsalaista tyyliä, kuten syömäni toast skagen (kuva yllä) ja ahventa ja kevätvihanneksia (kuva alla). Todella hyvää!Yhtenä päivänä nautimme lounaan Oaxen Slip - nimisessä pohjoismaisessa bistrossa merenrannalla Djurgårdenin alueella. Söimme yhteiset alkuruoat: Råbiff på innanlår med senapsmajonnäs, syrad grädde & surdegskrutonger ja Rökta räkor med vitlöksmajonnäs - paras tartar aikoihin, kuten myös savustetut katkaravutkin.


Suositeltava tapaspaikka: Boqueria - tilaa koko pöytäseurueelle erilaisia tapaksia ja jaa kaikki annokset, kiva rento tunnelma ja todella herkulliset tapakset!Skippaa hotellin aamiainen ja kävele päärautatieasemalta noin 15 minuuttia STHLM Brunch Clubille, mene ajoissa eli klo 9 maissa, niin ei tarvitse jonottaa, paikka on aika pieni ja lähtiessämme ulkona oli tosiaan jonossa useampi seurue. Tarjolla kaikkea ihanaa aamiaisherkkua!Ihanaa heinäkuun ekaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti