keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Jotain pientä uutta mökillä

















Toissa viikonloppuna mökillä illat alkoivat jo hämärtymään siihen malliin, että oli kiva laittaa lyhtyjä ulos palamaan ja ripustaa katetun terassin osalle aurinkokennoilla toimivat valopallot. Valopallot täytyy tosin tuolta nostaa suoraan aurinkoon päivän ajaksi latautumaan, koska ne ovat tosiaan katoksen alla. Kaunista ja tunnelmallista. Aurinkokellovalaisimia oli vaikea löytää enää tähän aikaan vuodesta, mutta tytär niitä minulle googletti ja mistäpä muualtakaan ne kävin noutamassa kuin Motonetista. Jos jotain ei sieltä saa, niin sitä ei tarvitse - näin olen todennut. ;)

Ensimmäisissä kuvissa sitten näkyykin meidän kesäkeittiön pieni uudistus. Veimme ikivanhan ja ehkäpä jo vaarallisen kaasuhella-uuniyhdistelmän pois ja mieheni rakensi tilalle pöytätason (vanhan laiturin jämälaudoista!). Tason päälle hankimme yhden kaasupolttimon kaasukeittimen. Vanhalla hellan levyllä lämmitin lähinnä tiskivettä, mutta tämä uusi systeemi on nyt niin kiva, että teinpä siinä kanttarellikastikkeen sekä keitin viikonlopun rapusaaliin.

Paikka toimii edelleenkin tiskiveden lämmityspaikkana, onhan siitä helppo ja nopea kaataa kuuma vesi tiskivateihin. Ja ensikesänä keittelen siinä perunoita ja valmistan muutakin hellalla tehtävää ruokaa, grillimme kun sijaitsee myös tuolla puolen mökkiä. Uuden tason alle mahtuu hyvin briketti- ja hiilisäkit, ja muuta grillauksessa tarvittavaa tarviketta. Keittolevy on kevyt, niin sen voi tarvittaessa vaikka siirtää sivummalle, jos on kertynyt paljon tiskiä tai tarvitsee muuten tilaa tuossa kesäkeittiössä.

Seuraavaa mökkiviikonloppua odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti