tiistai 8. syyskuuta 2020

Vohveleita, timjamia ja rapuja
Vohvelit oli tämän kesän aamiaisjuttu mökillä! Vohveliraudan saimme tyttäreltä tuparilahjaksi kotiin, mutta olen nyt kuljettanut sitä mökin ja kodin väliä. Vohvelitaikinan olen tehnyt valmiista vohvelitaikinajauhoseoksesta lisäämällä siihen nesteeksi kivennäisvettä, joka takaa vohveleiden rapeuden. Suolaiseksi täytteeksi teemme aina katkaraputäytteen, jossa on siis Creme Bonjour -katkaraputuorejuustoa, katkarapuja, tilliä, sitruunaa ja mustapippuria. Makeana täytteenä tuoreita marjoja, kreikkalaista jogurttia ja lemon curd -tahnaa. Helppoa, hyvää ja täyttävää!

Viimeksi mökillä jo tyhjensin yrttiruukusta nuupahtaneet yrtit pois, ainoa joka kasvoi edelleen upeasti oli timjami. Sen sitten leikkasin ja sidoin juuttinarulla pieniksi nipuiksi. Niput ripustin hyllyn reunalle kuivumaan. Osan jätän mökille ja osan tuon kotiin syksyn lihapatoja maustamaan.

Ja kun kolmet rapujuhlat ystävien kanssa peruuntuivat tältä syksyltä enemmän tai vähemmän koronan takia, meillä on nyt rapuja niin paljon pakastimessa, että olemme voineet syödä niitä lähes joka viikonloppu. Mikäpäs sen mukavampaa kuin itse pyydettyjä rapuja herkutella oman perheen kesken tunnelmavalaistuksessa. 

Viikonloppuna olisi aikomus suunnata taas mökille, ja aloittaa siellä valmistautuminen syksyä ja talvea varten. Ajatuksissa olisi ainakin kesäkukkaruukkujen tyhjentäminen osittain, sup-laudan tyhjentäminen ja pakkaaminen pois, aurinkotuolien - ja varjojen siirtäminen talvisäilöön; haravoimaan ei vielä varmaankaan pääse, mutta nurmikko täytynee vielä kerran leikata. Ja toki nauttia olemisesta, kirjan lukemisesta takan ääressä, saunomisesta kynttilöiden valossa. Syksy on mökillä ihanaa rauhoittumisen aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti