perjantai 4. syyskuuta 2015

Tuorepuuro


Vaihtelu virkistää - myös aamiaisella!



Tein pitkästä aikaa tuorepuuroa. Helppoa ja hyvää, kunhan muistaa tehdä sen illalla valmiiksi. 

Hyvän perusohjeen runko on seuraavanlainen: 1 dl kaurahiutaleita +1 dl nestettä, tykkään käyttää mantelimaitoa, mutta voit käyttää vettä, maitoa, kookos- tai soijamaitoa, piimää jne + 1 dl massaa eli esim luonnonjogurttia, rahkaa, raejuustoa, banaania, pakastemarjoja + 1 rkl makuainetta eli esim vaniljaa, kanelia, pähkinärouhetta, kaakaojauhetta tai suklaanibsejä. Kaikki vain kauniiseen aamiaiskippoon varovasti sekoitellen ja kelmun alle jääkaappiin yön yli "kypsymään". Aamulla päälle vielä tuoreita marjoja tai hedelmiä. Itse laitan myös aina hunajaa muun makuaineen lisäksi.

Kuvan annoksessa kaurahiutaleiden lisäksi mantelimaitoa, banaania, makuna kanelia ja hunajaa, päällä aamulla lisättynä tuoreita pensasmustikoita. Tein annoksen Turun Aveliasta ostettuun kulhoon, mistä kerroin jo aiemmin. Ruoka maistuu vielä paremmalta kauniista astioista tarjoiltuna. 


Ihania aamuja kaikille!

2 kommenttia:

  1. Helppo muistaa mitat noilla ohjeilla! Enää siis toteutukseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, jopa yön hämärissä, kun olen jo ollut sängyssä ja ping - puuro tekemättä!

      Poista