maanantai 7. joulukuuta 2015

New York - tunnelmia ja fiiliksiä, osa 1

Oltiin pitkä viikonloppu yhdessä mun/meidän lempikaupungissa eli NYKissä, tämä oli jo 4. NYKin reissu eikä varmasti viimeinen. Matka oli 20 v hääpäivämatkoista toinen. Matkan tarkoituksena oli rentoutua, nauttia suurkaupungin fiiliksestä, tehdä joululahjaostoksia, syödä hyvää ruokaa (tästä tulossa oma postaus) ja fiilistellä New Yorkin joulua (tästäkin tulossa oma postaus). Ja kaikki nämä onnistuivat enemmän kuin hyvin, todella onnistunut reissu kaikin puolin. Tässä tulee aika paljon kuvia kaupungista, ne kertonevat enemmän kuin sanat.


WTC:n aluetta, vasemmalla uusin valmistunut WTC-torni, One World Observatory, joka on todellakin käymisen arvoinen paikka. Paljon makeampi näköalatorni kuin esim Empire State Building. Kannattaa ostaa ehdottomasti liput etukäteen, ellei halua seisoa tuntia paria jonossa. Hississä oleva kuvaesitys oli huima, mutta en kerro enempää, ettei yllätys mene pilalle sinne menijöiltä.


Vapauden Patsas, tuli sekin nyt sitten nähtyä tuolta One Worldin huipulta.


TriBeCan aluetta. Ihania, värikkäitä, matalia taloja, kahviloita, ravintoloita, gallerioita. Kävelimme alueen läpi kun lähdimme One Worldin tornilta. Meille uutta aluetta, kävimme myös täällä lounaalla paikassa jossa oli paljon selvästikin paikallisia, sekä perheitä että työporukoita.


'

Ihan huippumakeet fillarit!
Times Square - paljon valoja ja ihmisiä.

Jonkun Nykkiläisen kotiportaat.Uusi tuttavuus meille oli High Line Park.  Hetkeksi pakoon meteliä, liikennettä ja ihmispaljoutta. Voin kuvitella että tuo on tärkeä henkireikä Central Parkin ohella paikallisille.New York sky line ja Empire State Building. We'll be back again!

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Tuonne haluan itsekin toiste, viime kerrasta on jo pitkä aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mietin että siellä pitäis käydä parin vuoden välein, jos vaan on mahdollista, niin makee paikka ja aina löytyy jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Nytkin on jo monta juttua mielessä mitä ensi kerralla ja suora, suht lyhyt lentokin on plussaa. 😉

      Poista