keskiviikko 9. joulukuuta 2015

New Yorkin joulu

No, voitte varmasti kuvitella sitä valojen määrää mikä kaupungissa oli näin joulun alla, kuten myös koristeiden määrää ja kokoa. Rockefeller Centerin kuusi on varmasti New Yorkin tunnetuin joulunajan koriste, jos koristeeksi voi kutsua 30 metriä korkeaa kuusta, jossa on 45 000 eriväristä ledvaloa, joka oli hieno sekä illalla että päivänvalossa. Se on suorastaan spektaakkeli! Tavaratalojen ikkunat, kuten myös luksusputiikkien ikkunat oli koristelu mitä uskomattomilla asetelmilla, ja lähes jokaisen ikkunan tai liikkeen kohdalla soi tunnelmaan sopiva musiikki.
Lähes jokaisen yrityksen ja hotellin edusta oli koristelu jouluun mitä upeimmilla ja isoimmilla koristeilla; tottahan se on että ei pienet kuuset ja kranssit miltään näyttäisi useampi kymmenkerroksisen talon ovensuussa tai ikkunoissa.

Kävimme Central Parkin ja Bryant Parkin joulumarkkinoilla, harmi ettemme ehtineet sinne pimeän aikaan, olisi varmasti ollut kivan näköistä. Myynnissä oli aika paljon koruja, käsitöitä, vaatteita, tauluja ja julisteita. Markkinoilla oli myös muutamia kojuja mistä sai ostaa suolaista tai makeaa purtavaa ja kuumia juomia, kuten lämmintä omenasiideriä ja gluhweinia, me maistoimme kuumaa omenasiideriä, kun se tuntui enemmän Nykkiläiseltä kuin gluhwein. Hyvää oli ja lämmitti sormia!

Kaikki varmasti tietävät meidän Pelastusarmeijan patakeräykset näin joulunalla: teline, jossa roikkuu pata rahalahjoituksia varten ja vieressä seisoo yksi tai kaksi Pelastusarmeijan edustajaa. That's it. Siis he vain seisovat siinä vieressä rauhallisesti ja ehkä hymyilevät. Nykissä oli kaikki samalla tavalla muuten, mutta jokaisella Pelastusarmeijan edustajalla oli kädessään vähintään joulukello, jota kilkattivat, kaikilla keräyspisteillä soi kovaäänisestä joululaulut -tai musiikki, osalla oli mikrofonit johon lauloivat musiikin tahtiin ja osa tanssi hienojen koreografioiden mukaan. Ja mitä upeampi esitys sitä enemmän varmasti tuli lahjoituksia! Ja osa ohikulkijoista meni mukaan laulamaan tai tanssimaan. Hulvatonta menoa, joka sai aina suunpielet kääntymään ylöspäin, maassa maan tavalla kuitenkin.


Mukavaa joulunalusaikaa, tunnelmoidaan kukin tavallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti