lauantai 16. joulukuuta 2017

Rento tapasilta pikkujouluisissa tunnelmissa


Taas oli viikko sitten lautaset ja hopealusikat odottamassa astiasenkin päällä, kynttilät palamassa ja rento taustamusiikki soimassa -istahdin hetkeksi nojatuoliin ennen ystäväpariskunnan saapumista. Illan yksi kohokohdista - rauhoittua ja huokaista ennen vieraiden tuloa, kun kaikki on valmista ja tunnelma on odottava. Katoimme pöytään rennosti lajitelman kylmiä ja lämpimiä tapaksia, joita nautimme cavan, viinin ja oluen kanssa, kuka nyt mitäkin juomaa halusi. Illan teemana oli rennot pikkujoulut ystävien kesken.

Kylminä tapaksina pöydässä oli lohisashimia, parmankinkkua, erilaisia italialaisia makkaroita, muutamaa erilaista juustoa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, hummusta ja tomaatti-mozzarellasalaattia eli aika perinteiset herkut.

Lämpiminä tapaksina tarjosimme gratinoituja sinisimpukoita, korianterilla maustettuja sydänsimpukoita ja valkosipuli-chiliöljyssä paistettuja jättikatkaravunpyrstöjä. Lämpimät teimme yhden lajin kerrallaan.

Kaikki ruoka oli koko illan pöydässä ja nautiskelimme pitkän kaavan mukaan jutellen ja nauttien kivasta tunnelmasta. Jälkiruoaksi olin tehnyt suklaafondanttia, jonka ohjeen löydät täältä.

Vaikka pidänkin kolmen tai neljän ruokalajin illallisten suunnittelusta, laittamisesta ja kokkaamisesta, niin joskus on kiva tehdä tarjoilut erilailla. Tällainen rento tapasilta sopii hyvin isommallekin porukalle vaikka vuodenvaihteen illanistujaisiin! 

Leppoisaa joulunalusaikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti