perjantai 15. helmikuuta 2019

"Where to eat" -lista - ravintola VentunoTammi-helmikuu olikin aika ravintolapainotteinen kuukausi, monestakin syystä. Yksi syy oli se että minun "where to eat" -ravintolalista kasvoi kasvamistaan ja sitä nyt oli vaan päästävä lyhentämään, nimenomaan uusien ravintoloiden osalta, osa ravintoloista oli ihan uusia kaupungissa ja osa uusia minulle.

Ventuno oli kumpaakin, jossa kävimme viime viikon lauantaina ystäväpariskunnan kanssa. Taas oli pöydässä monta erilaista herkkua, mutta annokset olivat tässäkin ravintolassa jaettavia, siitä syystä annoksiakin oli useita. Toisaalta on kiva päästä maistelemaan monia eri makuja yhdellä kertaa, mutta toisaalta on alkanut kyllästyttämään annosten jakaminen. Ongelmaksi saattaa välillä muodostua myös se että seurueessa joutuu tekemään kompromisseja annosvalintojen suhteen, joko ihan allergioiden takia tai vain ihan mieltymysten takia. Ravintolat perustelevat annosten jakamista sillä että yhdessä syöminen on sosiaalista ja mukavaa yhdessäoloa, tämä kyllä mielestäni toteutuu vaikka jokaisella olisi oma annos edessään. Ja voihan sitä siltikin sopivassa seurassa päästä toisen annosta maistamaan, jos annoskateus pääsee yllättämään.

Ventunon annokset olivat reheviä ja rehellisiä, kunnon kokoisia annoksia italialaiseen tyyliin. Sisustus oli maanläheinen materiaalien ja värien puolesta.

Kuvia on tullut näköjään taas otettua jokaisella ravintolakäynnillä, vaikka niin ajattelin annoskuvaamista vähentää, mutta kerään niistä myös inspiraatiota ruoanlaittoon, joka on todella kateissa tällä hetkellä. Ostin nyt viikonlopuksi erilaisia kasviksia ja etsin uusi ohjeita niiden ympärille, josko sitä inspiraatiota alkaisi löytymään. Maistellaan ja makustellaan!

Aika keväinen fiilis tuolla ulkona tänään ollut, vesi tippuu räystäistä, lumet lähes sulaneet ja asfaltti kopisi kivasti jalkojen alla. Kevättä kohti, vaikka kyllä sieltä vielä luntakin saadaan varmasti.

Kevättalvista viikonloppua toivotellen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti