lauantai 25. heinäkuuta 2020

Juhlabudjetin käyttö uusiin mökkikalusteisiin
























Kun jäi ne juhlat nyt pitämättä, niin johonkinhan juhliin budjetoidut rahat tuli käyttää. Tämä on kolmas kesä kun meillä on tämä oma mökki. Mökin mukana saimme edellisen omistajan ulkokalusteet. Ne olivat vanhat ja kuluneet, mutta ajoivat asiansa aikansa. Koko ajan oli kuitenkin ajatus kalusteiden uusimisesta. Laiturikin on tarpeeksi iso nyt, että siihen mahtuu pari aurinkotuolia. Nekin hankin nyt.

Meillä on kaksi ruokailuryhmää mökillä. Toinen, tämä kuvissa nyt näkyvä on aamiais-ja lounaspaikkamme. Toki joskus kahden ollessamme syömme myös illalla siinä. Vähän fiiliksen mukaan ja miten aurinko paistaa. Toista ruokailuryhmää, josta myöhemmin lisää, käytämme pääasiassa illalla ilta-auringon takia ja siihen mahtuu kahdeksankin henkeä herkuttelemaan. 

Tämän pyöreän ryhmän päällä on iso aurinkovarjo, joka toimii tarvittaessa myös sateensuojana jos ripottelee vain vähän vettä. Pöytä on siis pyöreä ja siinä on neljä tuolia, mutta lisätuoleilla mahtuu kuusikin istumaan, jos tarvetta ilmenee. Pöydän keskellä on kiveä ja puumateriaali on bambua. Tuolit ovat pinottavat, joten se helpottaa talvisäilytystä. 

Laiturilla olevat EcoFurnin aurinkotuolit olivat pitkään toivelistallani ja nyt ne sitten hankin. Tuolit ovat säänkestävät ja huoltovapaat eli näitä ei tarvitse öljytä tms, osa EcoFurnin tuoleista ovat sellaisia että niitä tulisi öljytä ja hoitaa. Näissä tuoleissa on ihmeen hyvä ja ihana istua, ja kyllä niissä pienet päikkäritkin laiturin keinuessa on tullut nukuttua. Laiturille kun paistaa koko päivän aurinko, niin tuoleilla on kiva istua ja lueskella, katsella järvellä, juoda (jää)kahvia tai kylmää roseeviiniä.

2 kommenttia:

  1. Olen monesti miettinyt millaista tuossa tuolimallissa on istua, mutta nyt tuli sekin selväksi. Ne on kivan näköiset ja eleettöminä sopii hyvin laiturille. Rahat voisi huonomminkin käyttää - näistä on iloa vuosiksi.

    On suorastaan luksusta, kun on paikka jos toinenkin, missä voi lounastaa auringon kulun mukaan. Kyllä noissa maisemissa ruoka maistuu - ja rosé.

    VastaaPoista
  2. Voin suositella kyllä lämpimästi noita laiturituolejamme. Ne ovat jotenkin pehmeät, jos puutuolit voivat olla pehmeät. Kyllä maistuu sekä hyvä juoma että ruoka monissa istuinryhmissämme, ja suojaa auringolta ja sateelta riittää, kun mökillä kuitenkin ollaan lähes kaikki ulkona mikä voidaan.

    VastaaPoista