perjantai 31. heinäkuuta 2020

Heinäkuun viimeinen ja ruokailuryhmä mökillä

Terveisiä mökiltä! Tultiin eilen illalla, saunottiin, uitiin ja syötiin ulkona; oli kaunis tyyni ilta. Juuri ennen auringonlaskua vietiin rapumerrat järveen ja nyt ollaan ensimmäinen satsi keitetty, illalla taas viedään merrat syötteineen järveen ja toivotaan hyvää saalista huomisen rapujuhlia varten perhepiirissä.

Kuvissa meidän toinen uusi, isompi ruokaryhmä täällä mökillä, josta mainitsin aiemmin. Pöydän puu on tiikkiä ja nyt tässä kovasti mietimme, annetaanko sen harmaantua niin kuin tiikki tekee vai öljytäänkö. Tuolit ovat pinottavat, kuten toisenkin ryhmän tuolit, helpottaa talvisäilytystä huomattavasti. 

Olen nyt oppinut, että parhaiten menestyvät kukat ovat miljoonakello ja pelargoniat; molemmat kestävät hyvinkin viikon ilman kastelua ja virkoavat sitten ennalleen. Ja kyllä ovatkin kasvaneet ja voineet hyvin tänä kesänä.

Tänään tuulee pohjoisesta, lämpimästi kuitenkin, asteita parikymmentä, mutta lehtien havinassa on jo sellaista alkusyksyn ääntä. Jotenkin se on haikeaa, mutta lupaus uudesta. Sitähän emme tiedä mitä syksy tuo tullessaan, toivottavasti paljon hyvää. 

Kohta lohi savustumaan, mutta sitä ennen tiskit. Ihanaa heinäkuun vikaa päivää ja elokuun alkua!

2 kommenttia:

  1. Teillä on niin kaunista siellä! Viimeisteltyä ja huolella kaikki tehtyä. Pelargoniat menestyy kyllä hyvin, mulla on niitä sekä mökillä että kotona. Ihana tuo miljoonakello!
    Mekin ollaan taas mökillä ja heräsin jo varhain uimaan ja nauttimaan aurinkoisesta päivästä.
    Ihanaa mökkeilyä sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, Maarit. Ja mitäpä sitä turhaan hyväksi havaittuja kukkia vaihtamaan. Ihanaa mökkeilyä sinnekin.

    VastaaPoista