sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Joulukukat

Taas jouluaiheinen postaus, mutta minkäs teet, kun tunnelmointi on niin ihanaa näin marraskuun pimeydessä. Tänä aamuna oli lisäksi noin millimetrin verran lunta nurmikolla ja pientä pakkasta, joka lisäsi vielä enemmän jouluista tunnelmaa mielessäni. Joulusta tuleekin tänä vuonna erilainen, tyttären ollessa maailmalla, mutta onneksi voimme skypettää myös silloin. 


Lempijoulukukkani ovat hyasintti, amaryllis, jouluruusu ja tulppaanit, kaikki valkoisina, paitsi tulppaaneista teen aina puna-valkoisen kimpun.

Ensimmäinen hyasintti on jo hankittu, nyt vain odottelen sen avautumista ja ihanan tuoksun leviämistä kotiin. Hyasintti on nimemomaan tuoksun takia yksi joulunajan lempikukistani. Tulen vaihtamaan vielä monta hyasinttia tuohon ruukkuun.Amaryllis ruukussa tai leikkona. Upea, voimakas, kaunis kukka. Nyt ostin ensimmäisen ruukussa, joka avautui muutamassa päivässä sopivasti viikonlopuksi, kun on aikaakin ihailla kukkaa enemmän.Tulppaanit ja jouluruusun hankin sitten vasta lähempänä joulua, mutta joulunalusaika mennään hyasinttien ja amaryllisten voimalla. Joulupöydän kukat ja kattaus ovat vielä miettimättä, kun kaikki joulusuunnitelmatkin ovat vähän auki vielä. Kuitenkin jotain matalaa ja pientä, mahdollisesti valkoista ja punaista, kultaa ja hopeaa tai vain jotain näistä.

Tunnelmallista marraskuun loppua kukkien merkeissä!

2 kommenttia:

  1. Oih, mun tarttee heti päästä hyasinttikaupoille! Pienen, sievän, pinkin joulutähden sain tuliaiseksi jo pari viikkoa sitten, mutta nyt tarttee kyllä tuoksunkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuoksuu jo töissä! Ah, niin ihanaa. Kipikapi hyasinttikaupoille.

      Poista