lauantai 12. maaliskuuta 2016

Etelä-Afrikan safari

No niin, terkut Afrikan mantereelta ja tarkemmin ottaen Etelä-Afrikasta. Lensimme Lontoon kautta Johannesburgiin, ja sieltä siirryimme suoraan Sun Cityyn, mutta siitä lisää myöhemmin. Kolmantena reissupäivänä menimme safarille Pilanesbergin kansallispuistoon, ja oppaana meillä oli aivan mahtava Heinrich Neumeyer. Hän toimii puistossa oppaana, mutta myös projektissa, jossa suojellaan uhanalaisia eläimiä salametsästykseltä, hän todella tunsi puiston ja eläimet, kasvit ja historian. Opas haki meidät hotellilta klo 5.35 ja takaisin olimme klo 19.00 eli pitkä päivä, mutta erittäin hieno sellainen. Ja näimme viidestä isosta (Big five) neljä, eli vain vesipuhveli jäi näkemättä ja näimme siis leijonan, elefantin, sarvikuonon ja leopardin. Ja monta monen muuta eläintä! 


Sarvikuonon näimme melko pian kun olimme päässeet puistoon sisälle.





Minkä eläimen jälkiä?


Hyeena.


Uskomattoman kaunis punainen maa-aines ja vihreä luonto.









Lounaan jälkeen ajelimme pitkään ilman näköhavaintoja eläimistä, mutta yhtäkkiä puskista tuli noin 40-50 elefantin lauma. Aivan huikeeta ja uskomatonta!












Noin vuoden ikäiset leijonaveljekset!



Kuvat kertokoon enemmän kuin sanat, vieläkin on niin häkeltynyt kaikesta, ettei osaa oikein sanoiksi pukea kaikkea näkemäänsä. Lisää tulossa Afrikan kertomuksia ja kuvia (safarilta noin 200 kuvaa!!). Tänään saavuimme Kapkaupunkiin kokemaan uusia hienoa juttuja, niistä lisää sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti