torstai 17. maaliskuuta 2016

Viinitilaretki Stellenboschissa

Teimme yhtenä päivänä Kapkaupungissa koko päivän viinitilaretken oppaan kanssa. Stellenboschin viinialue on laaja ja siellä on monia viinitiloja, joista itse valitsimme viisi tilaa joissa halusimme käydä. Yksi valikoitui Etelä-Afrikan tuttujemme suositusten perusteella, yksi oli miehelleni ennestään tuttu ja muutama valikoitui muuten vaan. Neljällä viinitilalla valitsimme wine tastingin eli 3-5 viiniä, joita kutakin maisteltiin pienet määrät, viinit sai itse valita listalta, mutta kysyimme myös suosituksia. 


Ensimmäinen viinitila oli nimeltään Neethlingshof, jossa oli todella kaunis ruusupuutarha. Viinejä maisteltiin sisällä paksujen kiviseinien suojassa.



Yhdellä tilalla, Boschendal, menimme tilan puistoon lounaspiknikille ja nautimme eväiden kanssa roseviiniä, jonka nimi oli The Rose Garden. Piknikkorissa oli mm. leikkeleitä, maksapateeta ja viikunoita, perunasalaattia, hummusta, vihreää salaattia, patonkia ja juustoja sekä jälkiruoaksi maapähkinäjäätelöä. Oli niin ihana istua kauniissa puistossa lämpimän tuulen helliessä ihoa ja viileän viinin vilvoittaessa.











Yksi tiloista oli Delaire Graaf, tila oli todella upea, täynnä luksusta, valloittava puutarha, jossa viinejä maisteltiin puiden varjossa. Maisemat olivat huikeat vuorille ja viiniviljelyksille. Täällä haaveilen joskus yöpyväni. Monilla tiloilla on yöpymismahdollisuus, ja muitakin palveluita, kuten ravintoloita ja spa-palveluita, monissa vain maistelumahdollisuus ja pieni kauppa.







Neljäs tila oli Glen Carlou, meillä täysin tuntematon tila, mutta viinit olivat todella hyviä.

Viides tila oli Muratie, todella sympaattinen paikka. Viinit maisteltiin pienen rakennuksen sisällä, kellarimaisessa tilassa vanhojen ränsistyneiden huonekalujen keskellä. Muratien tila oli miehelleni tuttu paikka, ja niiden viinejä olemme aiemmin tilanneetkin netin kautta, nyt löysimme uusia hyviä viinejä, joita tilata.







Viineistä en kirjottele sen enempää, kun en niitä niin hyvin tunne, mutta opin taas paljon lisää. Näitä yllämainittuja tiloja ainakin voin suositella Etelä-Afrikan reissua suunnitteleville. Suosittelen myös tekemään viinitilaretken, jos sellaiseen on mahdollisuus joskus jossain reissulla, vaikka ei niin viineistä ja eri rypäleistä olisikaan tietoa tai ymmärrystä, tilat jo sellaisenaan ovat upeita nähtyvyyksiä. Kellarikierrokset ovat myös mielenkiintoisia, kerran pääsimme Espanjassa Freixenetin tilalla pienellä junantapaisella kellareihin syvälle maan alle, kylmää ja kosteaa oli sekä oli todella mielenkiintoista kuunnella tarinoita viiniperheistä ja viininvalmistuksesta.

Kuvia on satoja tältä reissulta, mutta en vaivaa niillä enempää kuin yhden postauksen verran enää, sitten tulossa ihan muita juttuja. Nyt välilaskulla Lontoossa ja kohta kotona!

2 kommenttia: