tiistai 30. elokuuta 2016

Sunnuntairuokaa - sitruskanaa

Sunnuntairuokaa...ah, sen pitää olla helppoa ja maukasta (kuten kaiken muunkin ruoan), joten teen paljon sunnuntaisin uunissa valmistettavia ruokia, kuten patoja (myöhemmin syksyllä) ja muita uunivuoassa kypsennettäviä ruokia, kuten tätä sitruskanaa. Idean sitruskanaan sain kun huomasin aamulla leikkuulaudalle unohtuneen appelsiininpuolikkaan edellisillan aperol-drinkeistä. Ei muuta kuin kanan luulliset rintapalat (paljon mehevämpää kuin pelkät rintafileet) vuokaan, päälle rosmariiniöljyä, korianteria ja minttua silputtuna, valkosipulia ja chiliä, sekä appelsiinin- että sitruunanviipaleita, ripaus suolaa ja mustapippuria.




Lisukkeeksi tein kokonaisen uunissa paahdetun kukkakaalin, jonka sivelin pestolla, sen voi tosin sivellä pelkällä öljylläkin tai tahinitahnalla tai millä tahansa sopivalla öljyisellä tahnalla minkä kaapista löytää. Valmiin kukkakaalin päälle tein vielä kapris-vinaigretten eli öljyä, sitruunanmehua, suolaa, pippuria ja pikkukapriksia.




Ja kaiken kruunasi nyt niin suositut bataattiranskalaiset. Leikkaa bataatti samankokoisiksi ranskissuikaleiksi ja laita vuokaan, kaada päälle öljyä ja pari ruokalusikallista perunajauhoja, sekoita hyvin ja asettele ranskikset uunipelllille, niin etteivät ne kosketa toisiaan, ripottele päälle vielä suolaa. 




Laita kanat uuniin (200 asteeseen) ensin, noin vartin päästä voit laittaa kukkakaalin ja bataatit. Ja kaikki on valmista kun kanojen uuniin menosta on kulunut 45 minuuttia.




Hiphei kun helppoa ja hyvää! Kivaa viikon jatkoa ja ensisunnuntain ruokaa miettimään....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti