sunnuntai 28. elokuuta 2016

Ravintola Roster

Helsingin yksi uusimmista ravintoloista Roster tuli testattua perjantai-iltana ihanien, ihanien ystäviemme kanssa. Oli kaikenkaikkiaan niin huippukiva ilta, että siitä sai virtaa ja positiivista fiilistä pitkäksi aikaa. Ravintolakokemus oli myös hyvä; kiva pöhinä, paljon porukkaa sekä isoja seurueita että pariskuntia, meidän tarjoilija oli asiansa osaava ja hauska tyyppi, ruoat olivat herkulliset ja annokset kauniita, jotka eivät kyllä saa oikeutta kuvissani.  




Muu seurue söin kuuden ruokalajin menun, minä valitsin maltillisesti alku- ja pääruoan. Alkuun söin härkätartarin (Rangers Valley: beef tartare, unagi and marinater oyster mushroom) ja pääruoaksi meritursasta (Mrs. Pulpo: grilled pulpo, romesco, green beans and almond) ja lisukkeena paahdettua kukkakaalia ja kukkakaalipyrettä.



Join Rosterissa ensimmäista kertaa alkuviiniä (kuva yllä), ja todella hyvää sellaista. Alkuviinit ovat kaikkien aidoimpia ja lisäaineettomimpia viinejä. Ollakseen alkuviini, viinin tulee olla peräisin luonnonmukaisesti viljellyistä rypäleistä, jotka korjataan käsin. Viinin valmistuksessa ei käytetä entsyymejä eikä lisäaineita. Käymisen alussa viiniin ei lisätä hiivaa, vaan viini käy spontaanin käymisen rypäleen omilla hiivoilla, viiniä ei myöskään suodateta eikä kirkasteta.




Kaikki oli todella hyvää! Roster jää ehdottomasti ravintolalistalleni, johon kirjoitan muistiin paikkoja missä haluan käydä ja parhaat paikat siis saavat jäädä listalle. Siitä on helppo tsekata, kun joku kysyy suosituksia tai itsekin miettii että mihin sitä tällä kertaa mentäisiin.


Rentoa sunnuntaipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti