sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Suklaa-punajuurikakku




Leivoin mökille mukaan rosvopaistiviikonloppuun jälkiruoaksi suklaa-punajuurikakun. Kakku oli oikein mehevä ja maukas, ja tietenkin satokausiruokaa myös.

Tarvitset:
2 punajuurta eli noin 2 dl punajuuriraastetta
100 g tummaa suklaata
150 g voita
2,5 dl tummaa muscovadoruokosokeria, fariinisokeria tai kookossokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kaurajauhoja tai kookosjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 rl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutukseen tarvitset:
25 g voita
50 g tummaa suklaata

Koristeluun tarvitset:
0,5 dl pähhkinöitä

Kuori ja raasta punajuuret. Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen voisokerivaahtoon. Lisää seuraavaksi punajuuriraaste ja suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti taikinan joukkoon. Lusikoi taikina voideltuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175 asteen uunin alatasolla 45 minuuttia. Tarkista kypsyy tikulla ja anna jäähtyä ennen kumoamista.
Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa, sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakun pinta voi-suklaaseoksella. Koristele erilaisilla pähkinöillä. Nauti hyvän kahvin tai teen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti