lauantai 8. lokakuuta 2016

Allas Sea Pool ja Helsingin hajut



















Kenties tämän viikon rauhallisin hetki on käsillä juuri nyt: teekupponen nautittu kynttilän valossa, aamiainen syöty perheen kanssa lehden rapistessa ja koiran tuoksuessa raikkaalta syysilmalta jaloissa pöydän alla. Tämä viikko on ollut yhtä hulinaa ja menoa, mutta kivaa sellaista ja olen joka hetkestä nauttinut. 

Torstaina meillä oli taas NaistenLöyly -porukan kanssa saunailta ja tällä kertaa suuntasimme Allas Sea Poolille saunomaan ja uimaan. Kävellessäni kaupungin halki nappasin muutaman kuvan, jotka voisivat olla mistäpäin Eurooppaa tahansa. Kameran linssin läpi näkee kotikaupungin niin uudella tavalla!

Allas Sea Pool on kyllä niin keskeisellä paikalla Helsinkiä kuin vaan voi olla. Kaikki kaupungin maamerkit näkyivät sinne hienosti ja tuntuihin se hassulta ajatukselta että presidenttimme voisi nähdä meidät uimassa, jos sattuisi linnassaan juuri olemaan. Saunoja oli kolme, yksi sekakäytössä, naisten saunan ikkunasta aukesi näkymä merelle valkoisten laivojen satamaan. Altaita oli myös kolme: yksi lapsille, yksi merivesiallas (10 astetta torstaina) ja lämmin (27) allas ratoineen. Osa meistä kävi pulahtamassa merivesialtaassa ja siitä olikin kiva sitten solahtaa lämpimään altaaseen ilta-auringon säteisiin. Tykkäsimme kaikki enemmän tästä kuin Löylystä, jossa kävimme alkusyksystä. Saunomisen ja uimisen jälkeen söimme mehevät ja runsaat salaatit paikan kahvilassa. Keskustelut liikkuivat kaikesta maan ja taivaan välillä, tällä kertaa meitä oli paikalla kuusi naista, ryhmämme kokonaisvahvuuden ollessa yksitoista.

Kotiinpäin lähdettäessä poikettiin vielä Helsingin Kaupungin Museossa Haju -näyttelyn avajaisissa. Paremmalla ajalla sinne vielä uudelleen, tutustumaan kunnolla koko museoon! Miltä Sinun kotikaupunkisi tuoksuu? Helsinki tuoksuu mereltä, rautatieltä, metsältä, metrolta, Linnanmäeltä, kahvilta - minun nenääni.

Nämä ystävien kanssa vietetyt hetket ovat kyllä arjen suola ja ihanuus! Seuraavat kaksi saunatapaamista onkin jo loppuvuodelle buukattu, kivaa siis tiedossa ja molemmat uusia saunoja, joissa en ole käynyt. 

Syksyistä viikonloppua teille kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa katsella kirkkaita kuvia paikoista joissa arkisin dallaa. Ja arvaa vaan havainnoiko silloin kaikkea tuota kaunista..? Osan sentään onneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, kun ei sitä aina havannoi jokapäiväisiä reittejään ja huomaa niiden kauneutta, mutta onhan se hyvä joskus katsella rauhassa ympärilleen. :)

      Poista