keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Välimerellinen katkarapukalakeitto

Keitot lämmittävät näin syksyllä, niitä on helppo ja nopea tehdä ja usein siitä kattilallisesta riittää seuraavaankin päivään tai evääksi töihin. Tällä kertaa tein välimerellisen makuisen katkarapukalakeiton.





Tarvitset:
1 salottisipulin
valkosipulia maun mukaan
2-3 porkkanaa
2-3 kypsää tomaattia
1 fenkolin
voita
kalalientä litran verran tai kalaliemikuution ja litran vettä
1-2 rkl tomaattipuretta
suolaa ja mustapippuria
chiliä tai tabascoa
sahramia tai kurkumaa
2 dl kermaa
katkarapuja
valkoista kalaa, käytin tässä ahventa
tilliä tai fenkolin lehtiä




Silppua sipuli ja valkosipuli, leikkaa porkkanat, tomaatit ja fenkoli paloiksi. Sulata voi kattilassa, lisää ensin sipulit ja sitten loput vihannekset. Kuullota hetki ja lisää kalaliemi, keitä kunnes vihannekset ovat kypsiä. Soseuta, mausta ja lisää kerma. Anna keiton kiehahtaa ja lisää kalapalat ja lopuksi katkaravut. Halutessasi mausta vielä tillillä tai fenkolin hennoilla lehdillä. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti