sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Täytetyt portobellot


Viime viikolla meillä syötiin paljon sieniruokia, syystä että sain naapurilta lajitelman erilaisia sieniä maisteltavaksi ja kokeiltavaksi. Portobellosienet ovat oivallisia pohjia tehdä täytettyjä sieniä. 

Näihin laitoin pohjalle goudajuustoraastetta, päälle leikkasin pikkutomaateista viipaleita ja maustoin mustapippurilla. Kunkin sienen päälle laitoin vielä reilut viipaleet mozzarellaa ja uuniin kypsymään. Uunissa oli asteita 225 ja pidin portobelloja siellä noin 20 minuuttia eli kunnes sienet olivat kypsiä ja juusto ihanasti sulanut ja saanut väriä pintaan. Sienten seuraksi tein vihreää salaattia, mutta toki nämä täyteytyt sienet sopivat lisukkeeksi lihalle ja kanallle. Täytettysieni salaatin kera oli oivallinen ja täyttävä iltaruoka! 

Täytteeseen voisi laittaa myös ruskitettua jauhelihaa ja juustoraastetta päälle, tai ohuita paistettuja kanasuikaleita ja jotain meksikolaistyyppistä mausteseosta ja päälle cheddaria tai mitä tahansa nopeasti kypsyviä vihanneksia tai jo kypsiä vihanneksia. Vain mielikuvitus on rajana täytteiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti