tiistai 11. huhtikuuta 2017

Munakeittokirjan julkkarit


Oih, olipa pitkästä aikaa todella kiva aamu viime perjantaina Löylyssä. Aamu valkeni aurinkoisena ja tyynenä merenrannalla. Olin saanut kutsun uuden Muna-keittokirjan julkkareihin ja aamiaiselle ja sinnehän minä iloisena ja nälkäisenä ruokaihmisenä menin vatsa kurnien ja uusia ideoita odottaen. 

Kirjan on kirjoittanut Sanna Mansikkamäki ja upean rouheat kuvat ottanut Pia Inberg. Tämä keittokirja on Sannan neljäs, keittokirjahommien lisäksi hän toimii ruokatoimittajana. Kirjassa Sanna on herättänyt eloon vanhat unohtuneet ohjeet ja ideoinut myös uusia käyttötapoja munalle, joka on todella monipuolinen raaka-aine. Munat keittokirjan keitoksia varten tulivat Mäntymäen Luomutilalta

Kirjassa on lähes kolmesataa sivua, ohjeiden lisäksi tietoa Mäntymäen Luomu+ kananmunista ja kattava tietopaketti ylipäätään kananmunista. Vaikka kirja on järkälemäinen, sidonta on onnistunut hyvin - keittokirjassa on erityisen tärkeää että aukeama pysyy helposti avoinna halutun reseptin kohdalta ja tässä kirjassa pysyy.

Ohjeet on jaoteltu seuraavasti: 
- aamiaiselle ja brunssille
- pääruoat
- leivät ja välipalat
- kastikkeet ja lisukkeet
- jälkiruoat ja makea leivonta

Aamiaisosastolta aion ainakin kokeilla spelttipuuron munalla ja meksikolaisen aamiaistacon, pääruoista tartarpihvi sokeri-suolakypsennetyllä keltuaisella ja aasialainen kaalimunakas kiehtovat ja jälkiruoista pavlova maistuu varmasti kesän kepeissä juhlissa.

Tilaisuus oli lämminhenkinen, mikäpä ihmisiä paremmin yhdistäisi kuin hyvä ruoka ja siitä puhuminen. Tarjolla oli lämpimiä karjanlanpiirakoita munavoin kanssa, juustopiirakkaa, munakasta, silmusalaattia, skonsseja kermanvaahdon ja lemon curdin eli sitrustahnan kanssa, johon löytyy ohje kirjasta, suosittelen kokeilemaan. Ihanat brunssiherkut, vatsani täytyi ja tapasin monia mielenkiintoisia ihmisiä ja sain paljon uusia ideoita kirjasta.


The only thing I like better than talking about food is eating!

4 kommenttia: