tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kokonaisvaltainen hyvinvointi - kropan kevätsiivous

Kotona, parvekkeilla ja pihoilla on käynnissä jo kevätsiivoukset. Olisiko aika siivota myös kroppaa? Kolmella aineella pääsee jo hyvään vauhtiin: sitruuna, kurkuma ja inkivääri.

Olen jo pidemmän aikaa nauttinut lasillisen kurkumavettä jossain vaiheessa päivää, paras olisi tietenkin aamulla "tyhjään" kroppaan tai sitten lasillisen vettä, jossa on sitruunamehua puristettuna. Kumpainenkin tekee hyvää keholle. Jos kurkumaveden nauttiminen tuntuu oudolta tai maku ei miellytä, maku vaatii kyllä hieman totuttelua, voi kurkuman sekoittaa esim puuron tai jogurtin joukkoon.


Sitruuna puhdistaa, suojaa infektioilta ja parantaa vastutuskykyä. Keltainen kehon ystävä myös auttaa ruoansulatuksessa ja auttaa painonhallinnassa, joitakin hyviä puolia mainitakseni.

Kurkuma puolestaan on yksi tehokkaimmista aseista matala-asteista tulehdusta vastaan, sen avulla myös vatsaongelmat saavat helpotusta ja mielialaankin se vaikuttaa positiivisesti. Parhaan tehon kurkumasta saa kun sekaan laittaa vielä vähän mustapippuria. Tuoretta inkivääriä keittelen usein teeveden seassa ja annan palojen vielä hautua teepussin kanssa kupissa, ihan vaikka ei olisi flunssakausi, koska inkiväärillä on myös hyvää tekeviä vaikutuksia keholle. Inkivääri nopeuttaa ja tehostaa ruoansulatusta, auttaa painonhallinassa ja se on myös luontainen kipulääke, esim kuukautiskipuihin. 

Ja monestihan näillä luonnon omilla lääkkeillä placebovaikutus saattaa olla suurempi kuin oikea vaikutus, mutta se uskoo ken haluaa. Itselläni ainakin tulee aamulla tai lenkin jälkeen sitruunavedestä paljon energisempi, raikkaampi  ja puhtaampi olo kuin tavallisesta vedestä. Ja kun luonnontuotteita ovat kaikki, niin eipä niistä kaiketi mitään haittaakaan ole. 

Puhdistavaa kevättä ja hyvää oloa viikkoon!


2 kommenttia:

  1. Inkivääriä nautin lähes päivittäin, sitä kun tulee laitettua sekä smoothieihin että chiavanukkaaseen. Kurkuma sen sijaan... luulen, etten ole koskaan edes maistanut! Pitääpä laittaa ostoslistalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin unohtaa mainita, että osta luomukurkumaa, ei sitä tavallista kaupan maustehyllystä. Aina on kiva kokeilla jotain uutta, eikö?

      Poista