keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Family dinner









Riimiporoa, karpaloa ja kanttarelleja



Paistettua maksaa, puikulaperunapyreetä ja punaviinikastiketta



Juustot ja suklaapraliinit (jaettiin kaikkien kesken)

Viime perjantaina lähdimme suht ex-temporee dinnerille perheen kanssa ravintola Strindbergiin. Tytär oli tulossa suoraan töistä sinne ja me pysäydyimme matkalla Salutorgetin baariin, jossa en ollutkaan ennen käynyt, vaikka Salutorgetissa on tullut käytyä kerran jos toisenkin syömässä tai terassilla. No, se oli kiva sohvaryhmien täyttämä pikkubaari kivoilla näkymillä Espalle ja Kauppatorille. Erilaisia nojatuoleja ja sohvia, taidetta seinillä, tummaa tapettia, lampetteja seinillä - tunnelmallista.

Strindbergin ruoka on ruokaa, josta tietää mitä lautasella on kun sen saa eteensä. Perunamuussin tunnistaa perunamuussiksi, kuten myös maksaviipaleet, puolukat ja sipuliviipaleet (minun annokseni). Siis konstailematonta, hyvää perusruokaa, kauniisti aseteltuna ja maut kohdillaan. Tykkään myös Strinbergin isoista ikkunoista Espalle ja ruudullisista pöytäliinoista, palmumaisista isoista viherkasveista ja pöytälampuista.

Ravintola oli aivan täynnä. Oli turisteja, pariskuntia, perheitä, naisporukoita. Käyvätkö miehet kaveriporukoissa syömässä? Harvemmin ainakaan niissä paikoissa missä itse käyn, ilmeisesti. Keskeinen sijainti ja pohjoismainen, kotiruokatyyppinen ruoka, hyggemäinen fiilis ja kiva tunnelma - siinä varmasti paikan isoimmat plussat. 

Perheen kanssa ulkona syödessä, tiedän jo valmiiksi listaa katsoessani mitä mieheni tilaa ja mitä tyttäreni tilaa. No, onhan tässä tätä yhteistä taivalta ollut jo vuosia, joten onkos tuo mikään ihme.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti