sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Pöytä katettuna


Muutama viikonloppu sitten vanhempani ja mieheni vanhemmat olivat meillä ns. tupaantuliaisissa. Kattauksesta ehdin ottaa kuvia, kuten myös proseccon kanssa tarjottavista pienistä mozzarella-anjovispaloista, mutta en muista ruoista. Ruokien kuvaaminen jää aina kun on enemmän vieraita pöydässä, jo senkin takia ettei annokset jäähdy ja ettei vieraiden tarvitse odottaa. Perhe on jo tottunut odottamaan aina ja kaikkialla ennen kuin koskevat juomiinsa tai ruokiinsa. :)

Ranskalaiset luomuanjovikset ostin Hangon reissulta kesällä ja yhdistin ne pienten somien mozzarellapallojen kanssa, jotka maistuivat ihanilta proseccon kanssa. Mozzarella ja anjovis saattaa kuullostaa nopeasti oudolta yhdistelmältä, mutta toimi vallan loistavasti. Makuyhdistelmää voi loiventaa tarjoamalla ne maalaisleivän päällä tai pienen salaatin kera.

Varsinaiseksi alkuruoaksi teimme myös mozzarellaa, nyt kunnon valuvaa burrataa ja sen kanssa paistettuja jättikatkarapuja. Päälle tipottelin mieheni tekemää vinaigrettiä. Herkullinen yhdistelmä tämäkin ja myös kaunis. Burrata on eräänlainen pehmeä mozzarella Puglian alueelta, joka tehdään edellisillan täysrasvaisesta puhvelin/lehmänmaidosta tarkan prosessin mukaan. Burrataa voidaan tehdä myös sekoittamalla mozzarellaa ja kermaa. 

Pääruokana oli karitsankaretta, sahramirisottoa ja papuja. Jälkiruokana oli suklaakakkua ja Jymyn luomua mäntyjäätelöä. Nostan ennen vieraiden tuloa kaikki tarvittavat astiat ja ruokailuvälineet aina valmiiksi astiasenkin päälle, joita en kata pöytään. Laitan myös keittiössä kaikki niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista, kaikki pilkottavat pilkon kippoihin valmiiksi, mausteet nostan esille, kuten myös koristeet, jotta mikään ei unohtuisi ja kaikki sujuisi jouhevasti. Näin ehdimme itsekin seurustella ja nauttia illasta!

Ilta oli iloinen ja kovaääninen, kuten aina kun on paljon porukkaa. Illan päätteeksi, kun vieraat olivat lähteneet, lähdimme viemään koiraherran vielä ulos ja samalla kannustimme Midnight Run -juoksijoita, joiden reitti meni aivan meidän läheltä ohi. Sen jälkeen vielä tiskasin kaikki lasit ja ne lautaset, mitä en laittanut astianpesukoneeseen. 

Olipas paljon kuvia ja tekstiä tällä kertaa! Lisää kattaus- ja ruokakuvia tulossa pitkin syksyä ja talvea, koska kutsuttavien lista uuteen kotiin on pitkä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti