tiistai 5. syyskuuta 2017

Helan går - rapujuhlat kotona



























Oli taas aika kaivaa rapulautaset - ja veitset sekä ihanan värikkäät snapsilasit kaappien kätköistä pöytään, kun kutsuimme kaksi ystäväpariskuntaa meille viime viikonloppuna kyläilemään. Pöytään katettiin myös Balmuirin ihanat pellavaiset servietit paperisten rapuserviettien lisäksi. Kaivoin myös värikkäimmät kivituikut esille ja muitakin kynttilöitä sytyttelin runsaasti illan pimetessä. Perinteisesti pöydässä oli myös tillisilppua, voita ja ehdottomasti Fazerin vaaleaa vehnäpaahtoleipää. 

Ilta alkoi kulpajuomalla kodin esittelykierroksen jälkeen, ja juoman kanssa nautimme juureslastuja sekä vuohenjuustoa ohuiden merisuolalla maustettujen jälkiuunilastujen kera.

Ravut olivat alkuruokana tällä kertaa ja pääruoaksi nautimme Black Agnus Petit Tender -lihaa, sahramirisottoa, valkosipulipapuja ja valkosipuliöljyä. Jälkiruokana oli suklaakakkua, Jymy mäntyjäätelöä ja vadelmia sekä ihanan turhaa Mill&Mortar Cake Stuff Dustia kullanvärisenä eli kakkupuuteria, jota voi käyttää kakkujen, drinkkien yms koristeluun. Ohje suklaakakkuun löytyy ruokablogini puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti