perjantai 17. marraskuuta 2017

Joulu hiipii hiljakseen mieleen





Istun  tällä hetkellä mökillä kynttilänvalossa, sade ropisee kattoon ja tee höyryää mukissa. Mieleeni on alkanut hiipimään joulu jo eilen illalla saunoessamme pimenevässä illassa kynttilöiden luodessa tunnelmaa. Tulevan joulun aiomme viettää täällä mökillä.

Paistamme kinkun yön yli uunissa - ah mikä ihana tuoksu leviää pieneen tilaan nopeasti. Haemme kuusen omasta metsästä, joka on tänään tai huomenna tarkoitus käydä merkkaamassa, jahka tuo sade vähän hellittää. Kun kinkku on saatu aattoaamuna uunista ulos, laitan uuniriisipuuron sinne hautumaan, jotta voimme herkutella sillä Joulurauhan julistuksen aikaan. Tytär paistaa meille perinteiset joulutortut päiväkahvin seuraan ja ehkäpä kokeilemme myös vihreäkuulatorttuja! Toivottavasti valkoisen lumipeitteen alla olevan pihan ja polun saunalle virittelen täytteen ulkotulia ja lyhtyjä. Aatonaattona käymme myös läheisen pikkukaupungin joulutorilla hankkimassa herkkusilliä paikalliselta kalaneuvokselta ja jouluvaloja katsomassa, tunnelmoimassa kahvilassa, ehkä hakemassa kirjakaupasta vielä lisää lukemista. Lämmitämme glögit iltapäiväkävelyn jälkeen ja nautimme ne villasukat jalassa takan ääressä joulumusiikin soidessa taustalla. Kynttilät saavat palaa koko päivän. Sohvapöydällä tuoksuvat suklaat ja piparit. Ulkona on pimeää, hiljaista ja rauhallista. 

Tästä on kiva pikkuhiljaa alkaa tunnelmoimaan joulua. Kotiin aion vielä täältä pienen kuusen sisälle, kerätä omasta metsästä vähän sammalta ja muutaman oksan napsaista katajasta ensimmäisen hyasinttiasetelman tekoa varten. 

Tunnelmallista viikonloppua! Joko sinun mielesi on virittäytynyt tulevaan joulukauteen?

ps. kuvat on kaupungista

2 kommenttia:

  1. Ihana kuvaus tulevasta joulusta <3 Ja vielä ihanampaa, että pääsette kuin pääsettekin viettämään sen mökillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, ihanaa suunnitella ja tunnelmoida nyt jo paikan päällä!

      Poista