sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Suvun oma mökki vs. oma mökki
Kun tontilla on kolme erilaista mökkiä ja pihapiiriä, kaksi laituria, yksi rantasauna ja 20 ihmistä ikähaarukalla 16-80 vuotta, kaksi koiraa ja kaksi järveä - aiheuttaa mökillä olo välillä harmaita hiuksia, mutta toki myös naururyppyjä silmäkulmiin ja kivoja yhteisiä muistoja. Onneksi kuitenkin hauskat yhteiset hetket ja tekemiset jäävät päällimmäisenä mieleen, kaiken harmituksen jäädessä taka-alalle. Mutta toki kun on "vain vieraana" ns. omalla mökillään eikä oikein pääse mistään asioista päättämään tai vaikuttamaan, niin oman kesäpaikan kaipuu on ollut valtava jo vuosia.

Kuvissa näkyy vain muutamia kulmia mieheni suvun kesäpaikasta, ja vain sen verran mikä minun silmääni siellä miellyttää. Kuten huomaat, vain ulkokuvia, nekin aika tarkasti rajattuna, ei yhtään sisäkuvaa, edes meidän makuuhuoneesta. Sisustus on kaikkea muuta kuin sitä mitä itse laittaisin muutamaan yksityiskohtaa lukuunottamatta, kuten myös astiat ja kaikki se tavaramäärä sisällä ja ulkona. 

Nyt meille on kuitenkin auennut mahdollisuus ikiomaan kesäpaikkaan ja se odotus mikä sisälläni kuplii tällä hetkellä on suuri. Vielä muutama viikko pitää malttaa niin pääsemme ihan ikiomaan paikkaamme ensimmäistä kertaa, paikkaan jossa me teemme kaikki päätökset, johon me hankimme kaikki huonekalut ja astiat, jossa kukaan ei tule sanomaan miten asiat tulisi tehdä. Ja josta olemme itse vastuussa kaikin puolin. Tulen esittelemään uutta paikkaamme toki täällä blogissakin kesäkuun aikana pikkuhiljaa pala kerrallaan.

Tulemme toki käymään jatkossakin tuolla suvun paikassa; meillä on tietyt perinteiset ajankohdat ja tekemiset mieheni serkkujen kanssa, jolloin olemme varmasti paikalla. Ja jossain vaiheessa toki tuostakin paikasta vastuu siirtyy enemmän meille ja tyttärellemme.

Uuteen paikkaan on jotain pientä tullut hankittua jo silloin kun se oli vielä haave, mutta tulevalla viikolla hankistalistalla on ainakin astioita. Lisäksi sinne on hankittava petivaatteita, sohva ja nojatuolit sekä ruokapöytä tuoleineen sisälle näin alkuun. 

Ennen omalle mökille pääsyä on vielä juhlittavana hyvän ystävän 40-vuotisjuhlat, tärkeimpänä tyttären lakkiaiset, kuten myös kummitytön lakkiaiset. Kiireiset pari viikkoa tiedossa myös töissä uuden laitteen lanseeraamisen kanssa. Onneksi on valoisaa, lämmintä ja kaunista, niin energiaakin on enemmän. 

Energistä ja lämpimän aurinkoista viikkoa Sinullekin! 

2 kommenttia:

 1. Hei, mikä uutinen! Ymmärrän hyvin ajatuksesi ja tunteesi omaa mökkiä kohtaan. Täällä on ollut ihan vastaava tilanne aikoinaan ja mikä onnentunne valtasi mielen kun pääsi omiin nurkkiin oman aikataulun ja oman sisustusmaun kera.
  Monet ihanat juhlat tulossa teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nämä mökkiasiat ovat varmasti monelle tuttuja ja kovin tunnepitoisia myös. Mutta ihana kesä tulossa, molemmilla mökeillä.

   Poista