sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Ystäviä kylässä


















Olinkin jo unohtanut kuinka kivaa oli kutsua vieraita meille kylään, suunnitella ruoat, kattaa pöytä, valmistella ruokia, laittaa hyvää musiikkia soimaan, sytyttää kynttilät ja saada ystävät pitkästä aikaa luoksemme.

Kevään olimme tähän asti rauhoittaneet emmekä olleet järjestäneet illallisia kotona, olimme nähneet ystäviä lähinnä ravintoloissa dinnereillä, mikä sekin on kyllä ollut tosi ihanaa. Kotiin kutsumisessa on minulle vain niin paljon ihania elementtejä joista pidän: suunnittelu, ruokien ostaminen, pöydän kattaminen, tunnelman luominen ja uusien ruokien kokeileminen. Ja Ystävien tapaaminen sekä rento yhdessä olo, kuulumisten vaihto ja aikaa keskustella vaikka yöhön asti.

Tällä kertaa laitoimme alkuruoaksi lohicarpacciota, parsaa ja tomaattisalsaa. Lohen olin hakenut samana aamuna torilta. "Keittiöntervehdys" oli parsamousse. Pääruokana tarjosimme kevätkananpoikia, salviavoiperunoita uuden sadon perunoista ja kauden vihanneksia: retiisiä, porkkanaa, sipulia, kesäkurpitsaa. Jälkiruokana oli passionhedelmämoussekakku lasissa tuoreiden marjojen kera.

Tänään juhlistetaan Äitienpäivää, joten pidemmättä puheitta tai kirjoittamista, alan kattamaan pöytää ja valmistelemaan ruokia! Ihanaa Äitienpäivää kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti