perjantai 31. toukokuuta 2019

Pieniä sisustusjuttuja mökillä

Perjantaihuomenta mökiltä!

Nyt istumme ruokapöydän ääressä, aamiainen on syötynä ja yöllä tuli nukuttua lähes 10 tuntia. Sitä se koko päivän puuhailu ulkona, kahvakuulatreeni, sauna ja hiljaisuus tekevät.

Kolme pientä, mutta tarpeellista tavaraa, jotka täydensivät tuvan sisustusta, toin viime kerralla tänne mökille.

Matto - pyöreä juuttimatto keittiöön (halk. 120 cm), jonka satuin löytämään Hemtexin alennusmynnistä. Matto oli juuri sellainen mitä olin tuohon jääkaappien väliseen tilaan ajatellut. Se tuo kodikkuutta ja lämpöä.

Jakkara - takan sytytysjakkara, ei niin että jakkaran palasilla sytyttäisin takan, vaan siinä istuen on helppo sytyttää takkaan tuli. Jakkaran löysin Turusta Avelia-sisustusliikkeestä. Monesti olen vastaavia jakkaroita etsinyt ja löytänytkin, mutta lähemmäs 100 euron hintaa en ole halunnut tuollaisesta maksaa ja kun Avelista löytyi sopivaan hintaan, niin mukaanhan se oli napattava. Jos muuten suuntaat Turkuun ja olet siellä autolla liikkeellä, niin käy ihmeessä Aveliassa. Löytyy Ruissalon telakka-alueelta, Aveliassa on myös ihastuttava pieni kattoterassi kahvitteluun, josta merikin pilkottaa.

Laatikko - peltinen laatikko ratkaisi keitto- ja sisustuskirjojen säilytysongelman. Ja mikäpä parempi teksti keittokirjalaatikolle kuin "Brasserie Delice" ja "amour de cuisine" - ruoka ja ruoanlaitto kun ovat meille tärkeitä juttuja. Laatikon löysin Loviisasta, niinkin erikoisesta kaupasta kuin IKH, missä myydään työkaluja, varaosia, työvaatteita, kemikaaleja ja ties mitä miehistä tarviketta. Sain vinkin että kyseisessä kaupassa on myös ihana sisustusnurkkaus asiakkaalta, jonka luona kävin Loviisassa, ja niin siellä olikin. Eli jos poikkeat Loviisassa, niin mene rohkeasti vain IKH:n ovesta sisään. 


Mökkiterveisin,
Johanna

ps. takan edustan laatat on suunnitelmissa vaihtaa jossain vaiheessa, haaveilen vuolukivilaatoista ja haaveilemme myös uudesta varaavasta takasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti