tiistai 17. joulukuuta 2019

Jouluun enää muutama päivä
Kiirettä on pitänyt koko joulukuun sekä töissä että vapaalla! Töissä on aina kiirettä näin vuoden lopulla, mutta niin on vapaallakin, tosin tänä vuonna ei ole ollut niin paljon jouluisia menoja iltaisin kuin viime ja toissa vuonna - ehkä myös siitä syystä, etten ole haalinut liikaa joulutunnelmaa lisääviä menoja, kun niistä alkoikin tulla joulustressiä lisääviä menoja liiankin kanssa viime ja toissa vuonna. 

Tässä joulukuussa olen käynyt Tuomaan Markkinoilla ja ihastelemassa keskustan jouluvaloja, yhdessä joulukonsertissa ystävän kanssa Temppeliaukion kirkossa, joka olikin hurjan tunnelmallinen paikka, perinteisesti laulamassa Kauneimmat Joululaulut äidin ja tyttären kanssa Puotilan Kappelissa, on ollut  kahdet pikkujoulut pikkumustissa, tosin sitäkin useammat glögittelyt suvun kanssa eri kokoonpanoissa. Yhdet perinteiset glögi-puurokutsut vietetty, tänään tiedossa tyttären ja hänen poikakaverin luona glögiä ja jouluisia leivonnaisia, torstaina vuorossa anopin ja appiukon tarjoamaa glögiä. Sitten on vielä yhden naisporukan sunnuntai-illan glögittelyt, jota ennen käymme Turussa kummipojan 18-v juhlissa, ehkä ei glögillä, mutta kahvilla kuitenkin. Sen jälkeen onkin aika rauhoittua joulunviettoon kotona.

Tokihan tässä on vielä kuusi hankittava ja jouluruoat ostettava ja aloitettava niiden valmistelutkin pikkuhiljaa, sen mitä voi tehdä ennakkoon ennen aattoa. Jouluaaton pöydässä kun meitä on tänä vuonna seitsemän henkeä. Vaikka tytär osallistuukin tänä vuonna isona apuna kokkailuun, on emännällä aina kuitenkin päävastuu, ja tuovat muutkin vieraat pöytään jotain, muistaakseni näin on sovittu. Kohta on kaivettava joulun kaikki listat esille ja kirjoitettava kauppalista. Kirjoitan kauppalistan ensin menun mukaan ja sen jälkeen kirjoitan sen siinä järjestyksessä kuin tuotteet on kaupassa, helpottaa ja nopeuttaa kaupassa käyntiä. Suosittelen!

Mutta nyt menen vaihtamaan glögikutsuille sopivan mekon päälle ja suuntamme tyttären ensimmäisille glögikutsuille! 

Ihanaa joulunodotusta kaikille!


2 kommenttia:

 1. Nyt kyllä hengästyttää teidän joulumenonne! Jos siihen vertaa, niin meillä ei ole tehty mitään, ei yhtään mitään :) Tyttären synttärit pidettiin meillä viime viikon keskiviikkona, mutta muuta yhteistä tilaisuutta ei ole ollut.
  Olen tänään menossa äidin kanssa keskustaan katsomaan Espan joulua ja Tuomaan markkinoille, mutta päätettiin yhteistuumin ettei mennä mihinkään liikkeisiin.
  Teen muuten ihan samalla lailla ostoslistan jouluhommista, hauskaa! Se helpottaa ja nopeuttaa hurjan paljon. Ja vielä kun voin mennä kauppaan vaikka kasilta aamulla, jos siltä tuntuu, niin ei tarvitse olla ruuhkien seassa.
  Kivaa torstaita Johanna ja mukavia glögihetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tänä vuonna puolet vähemmän menoja kuin kahtena aikaisempana. Edistystä siis! Listat on parhaita ja pienet muistikirjat. Rauhaisaa joulunaikaa, Maarit!

   Poista