maanantai 3. helmikuuta 2020

Päiväni murmelina -elämääPäiväni murmelina -elämää. Sellaisesta elämästä nautin. Rutiinit ovat hyvästä, varsinkin jos on yhtään stressaava elämänvaihe menossa. Rutiinit tuovat rauhaa ja rytmiä päivään. Sama rytmi päivittäin, niin homma pysyy kasassa ainakin minulla. Rutiinit ja rytmisyys antavat voimavaroja selvitä taas yhdestä kuormittavasta päivästä, ja niitä tuntuu riittävän monellakin tapaa. Kun tietää päivällä stressatessa, että illalla voi olla vaan kotona kotiasussa, poltella kynttilöitä, ihastella tulppaaneja ja mietiskellä rauhassa, lukea tai katsoa lempisarjaa, niin siitäkin stressaavasta hetkestä selviää. 

Myös positiiviset asiat voivat stressata. Jos kalenteri on liian täynnä kivoja juttuja, voi se alkaa stressaamaan ainakin minua ja koen siitäkin kuormitusta. Yritänkin pitää kalenterin mahdollisimman väljänä, ettei yhdellä viikolla olisi liikaa vapaa-ajan menoja tai ainakaan kovin peräkkäisinä päivinä. 

Kun kokonaiskuormitus alkaa olemaan liiallinen, silloin voin kokea jonkin yksinkertaisen asian, kuten auton huoltoajan varaamisen, ylipääsemättömän vaikeana asiana. Silloin tiedän mitä pitää tehdä: mennä luontoon. Ja kas, ajankin huoltoon saa varattua sen jälkeen. Eli rauhallista palautumista. Yksin tai kannustavassa ja ymmärtävässä ympäristössä. Olen ymmärtänyt olevani stressiherkkä ihminen. Stressiä kun saattaa kertyä vähitellen, pienistä asioista. Ei tarvitse olla mitään suurta asiaa mikä stressaa, kuten juuri nyt ei ole, mutta silti joskus jokin asia voi tuntua kovin raskaalta. Silloin on palattava rutiinien ääreen. Rutiinit luovat rauhaa, turvaa, vapautta. Rutiinit voivat olla hyvinkin pieniä. 

Tässä muutamia minun perusrutiineja:
  •  aamulla sanomalehden luku, olen valmis heräämään riittävän ajoissa, jotta ehdin sen aikaisenakin aamuna lukea
  •  kuppi teetä heti toimistolle päästyä (mustaa teetä)
  •  töiden jälkeen kotiasun vaihtaminen päälle
  •  iltateetä vielä kupillinen koiranulkoilutuslenkin jälkeen (vihreää teetä)
  •  vartalon ja kasvojen kuorinta lauantaina, kun tämänkin tekee tiettynä päivänä niin se on helppo muistaa
  •  kasvonaamio aina sunnuntai-iltaisin, ennen en juurikaan muistanut laittaa naamiota, mutta kun otin siitä tavan sunnuntai-iltaan tyttären vinkistä, niin se on helppo muistaa ja tulee käytettyä tuolla kaapissa olevia naamioitakin pois ennen uusien hankkimista
  •  kirjan lukemista sängyssä ennen nukahtamista joka ilta
  •  maanantaiksi en sovi yleensä mitään menoja, vaikka maanantai onkin ihan kiva päivä kun viikonlopun jälkeen pääsee taas tekemään hommia ja toteuttamaan ideoita

Tälläisiä ajatuksia maanantai-iltaan! Mitä rutiineja Sinulla on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti