keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Verigreippi-burratasalaatti - kevätruokaa parhaimmillaan






Mistä tietää että on kevät? 
- mies käy venemessuilla
- mies käy autokaupoilla
- valon määrä lisääntynyt huimasti
- tekee mieli salaattimaisia ruokia

Kahta ensimmäistä en kommentoi, kolmas kohta on parasta moneen kuukauteen ja neljäs: ohje alla!

Tässä yksi ihana salaattimainen annos, jossa ei ole sitä perinteistä vihreää salaattia, mutta kaikkea muuta hyvää ja ihanaa.

Tarvitset yhdelle hengelle:
verigreipin 
burrata- tai mozzarellapallon
osan fenkolista
pistaasipähkinöitä, suolaamattomia
edamepapuja, suolattuja
mustapippuria
chilihiutaleita
sitruunamehua
oliiviöljyä 

Lohko verigreipin palat kalvottomiksi ja asettele palat lautasen reunoille. Laita keskelle pallo valuvaa burrataa, mozzarellakin käy. Siivuta fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja halutessasi freesaa niitä hetki pannulla, voit käyttää ne myös sellaisenaan. Ripottele päälle pistaasipähkinöitä ja suolattuja edamepapuja sekä chilihiutaleita. Pirskota päälle sitruunamehua ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Nauti heti!

2 kommenttia:

  1. Jännän erilainen ja ihania aineksia! Olen käyttänyt paljon greippejä ja appelsiinia salaateissa, ne tuo kivasti raikkautta ja välillä makeuttakin, jos sattuu olemaan hyvät hedelmät. Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mun himotusruoka tällä hetkellä kun en juustoja syö muuten. Ja voihan tuohon lisätä jotain muitakin kasviksia jos siltä tuntuu. Kannattaa kokeilla!

      Poista