tiistai 11. elokuuta 2020

Jättikatkaravut valurautapannussa grillissä










Tämä ihana jättikatkarapupannu nousi tämän kesän suosikiksi ja pääsi heti meidän mökkiklassikkojen listalle, ja tätä varmasti tehdään vielä monena kesänä.

Marinoin jättikatkarapuja öljyssä, jossa valkosipulia, chilihiutaleita (kuivattuja, chili flakes), suolaa ja mustapippuria. Annan rapujen marinoitua vähintään pari tuntia. 

Kun grilli on kuumana, laitetaan valurautapannu kuumenemaan ritilälle hiilloksen päälle. Lisätään pannulle oliiviöljyä ja ohuita valkosipuliviipaleita. Kun valkosipulit alkavat saamaan väriä, lisätään ravunpyrstöt öljyineen pannulle, käännellään pari kertaa. Tarkoitus on että pannulla on reilusti öljyä. 

Kun ravut ovat kypsiä, nostan pannun kesäkeittiön työtasolle, jolle olen kattanut pikkuhaarukat, servietit ja paljon hyvää rapeakuorista leipää. Sitten vaan haarukalla rapuja herkuttelemaan ja leivällä dippaamaan ihanaa öljyä ja paahtuneita valkosipulinkynsiä. Ah ja voi, mitä makuja. Rentoa ja helppoa kokkailua ja tarjottavaa.

2 kommenttia:

  1. Ah mikä herkku! Tulee Espanjanreissut mieleen, kun siellä syötiin näitä itse valmistettuina kuin leipää vain - eivät siis maksaneet juuri mitään. Onko sulla vinkkiä mistä näitä voisi hankkia, esim etnisiä kauppoja...?
    Mukavia elokuun hetkiä Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä espanjansuunnalta varmasti meillekin alkuperäinen inspiraatio tullut! Me olemme hankkineet jättikatkarapuja etnisistä kaupoista, missä hinta on selkeästi edullisempi kuin markettien hinnat, mutta ihan myös isoimmista ruokakaupoista pakastealtaan kautta kun koukkaa, niin löytää erikokoisia pusseja.

      Poista