maanantai 10. elokuuta 2015

Ravintola Pastis - pieni pala Ranskaa Helsingissä

Perheen kesken käymme kerran kesässä kaupungin keskustassa viettämässä illan, tunnelmoimassa kaupungin humua ja ihmettelemässä turistien määrää. Tänä vuonna ravintolaksi valikoitui pieni rankalainen Pastis, Pikku-Roballa. Hurmaava paikka, simppeli sisustus ja ihanat ranskalaiset laulut soivat taustalla. Ranska on lähellä koko perheen sydäntä, koska tyttäremme lähtee sinne vaihto-oppilaaksi kolmen viikon päästä. Ja siitä syystä ravintolaksikin valikoitui tämä paikka.Alkuruoaksi söin savustettua kampelaa, tillimarinoitua avomaankurkkua ja Gribiche-kastiketta. Todella raikas, kesäinen annos. Gribichekastike on hyvin samantyyppinen kuin remouladekastike, Gribiche perustuu tavallaan majoneesiin, vaikkei sitä siinä ole, kastike valmistetaan löysäksi keitetystä kananmunasta samalla tavalla kuin Caesar-salaatin kastike.


Pääruoaksi söin paistettua pulpoa, latva-artisokkaa ja curry-simpukkavaahtoa. Pulpo on meritursas eli mustekala, jollla on kahdeksan lonkeroa. Mehevää ja ihanat kevyen voimakkaat maut.


Lisukkeiksi otimme yhteisesti lehtisalaattia, vihanneksia ja varhaisperunoita Nyons-oliiviöljyssä sekä tryffelisuolattuja rankalaisia. Kaikissa aivan huippumaut ja koostumus!


Jälkiruoaksi valitsin pistaasi Madeleine-leivoksen, joka on simpukan muotoinen pieni leivonnainen, ei liian makea eikä liian suuri makuuni. 

Ilta ja herkut olivat oikein onnistuneet ja voin todella suositella paikkaa!

Mukavan perheillan päätimme menemällä Sky Wheel ajelulle turistien tapaan... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti