keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ruissalo ja ravintola Mami

Ensin piti suunnata viikonloppureissulle Tampereelle ystäväpariskunnan kanssa, mutta siellä oli hotellit täyteen buukattuja, joten päädyimme sitten Turkuun. Sää oli mitä ihanin! Meidän naisten piti kierrellä useimmissa sisustusliikkeissä, mutta ehdimme vain käydä yhdessä, josta jo kerroinkin. Aveliassa käynnin jälkeen suuntasimme Ruissalon huvila-alueelle, jossa en ollut aiemmin käynnyt ja oli todella kiva nähdä huvilat lähietäisyydeltä, kun olen nähnyt ne vain laivasta kerran jos toisenkin. Teimme siis leppoisan kävelylenkin, miesten ollessa omissa automenoissaan, ja nautimme elokuun lämmöstä.Ihania portteja ja uimakoppeja!

Aivan suloinen pikkukahvila Ruissalon rantaraitilla, jota piti hauska vanha papparainen varmasti enemmän omaksi ilokseen kuin tienatakseen. Juttua riitti puolin ja toisin. Ja mitkä näkymät laivaväylälle!
Jokilaivojen ja skumppien jälkeen suuntasimme illalliselle ravintola Mamiin, kun miehetkin olivat saapuneet omista menoistaan. Alkuun herkuttelin lihatartarilla ja piparjuurikastikkeella. Paras tartar aikoihin ja vielä kaunis annoskin!Pääruoaksi söin paahdettua häränkylkeä ja tummaa kanttarellikastiketta. Annos oli ihan hyvä, mutta ei mikään huippusuoritus. Nälkä kyllä lähti viimeistään tässä vaiheessa!


Mutta tokihan oli vielä tilaa jälkiruoalle: vaniljapannacotta ja kesän marjoja. Hyvää oli, mutta kuitenkin pikkuisen liian iso annos. Pieni makea riittäisi minulle!

Kiva reissu, paljon tuli nähtyä uutta Turun seudulla, nautittua helteisestä päivästä, juteltua, naurettua! Näitä pikkulomasia lisää.

2 kommenttia:

  1. Huvila-alue on kuin oma satumaailmansa, jonne pöllähtää melkein puoliyllättäen festarikentältä. Sinne tekee mieli palata!

    VastaaPoista