maanantai 24. elokuuta 2015

Kuntoilua, jos jonkinlaista

Tänä vuonna oli harvinainen loma syystä että, liikuin muutenkin kuin hyötyliikkumalla. Yleensä kesäloman liikkumiset ovat olleet mökillä puuhommien ja golfkentällä kävelyn varassa, jonkin verran fillarointia stadissa ollessa.


Tänä vuonna olen hurahtanut kahvakuulailuun ja treenannutkin sitä ahkerasti kodin lähellä olevalla rannalla erityisesti aamuisin ja sen jälkeen pulahtanut mereen. Olen myös kuljettanut kahvakuulaa mökille, ja sielläkin saanut hien pintaan kuulalla niinä päivinä kun en ole tehnyt puuhommia.Toinen "uutuuslaji" minulle on porrastreeni! Ystävä kertoi käyvänsä miehensä kanssa treenaamassa portaissa ja kysyinkin heti pääsyä mukaan, jotta edes löysin portaat. Aivan huimaa aerobista treeniä nousta 4 x 182 porrasta, välillä joka toiselle askelmalle astuen ja välillä juosten joka askelman, mutta vain puoleen väliin asti jaksoin näin, ja loput oli käveltävä joka askelmalle astuen. 


Maisematkin on kyllä hulppeat, sen mitä niitä ylöspäästyä puuskutukselta jaksoi ihailla. Ja mikä oli olo nousujen jälkeen? Aivan huippu voittajan olo! Ja seuraavan päivänä varsinkin pohkeet huusivat armoa, mutta ei muuta kuin uutta porrastreeniä kehiin, nyt kun pohkeetkin ovat palautuneet. 

Pääsin myös kokeilemaan TRX-nauhoilla tehtävää treeniä personal trainerini kanssa, mutta omaa TRX harjoitusvälinettä en ole ainakaan vielä hankkinut. Kivaa se oli ja tehokasta! TRX-harjoittelu on yksi uusimmista ja tehokkaimmista treenimuodoista. TRX on kevyt, kannettava harjoitusväline voiman, kestävyyden, liikkuvuuden, tasapainon ja keskivartalon tukilihasten hallinnan kehittämiseen.

Vielä on hakusessa ja mietinnässä miten jatkan syksyn treenien kanssa, kun koittaa pimeät, sateiset ja kylmät ilmat, mutta toistaiseksi ainakin jatkan ulkotreenien merkeissä itsekseni.


Hyviä treenejä kaikille mitä ikinä teettekin!

2 kommenttia:

  1. Hyvä sinä! Tolla rutiinilla syksyn koleuskaan ei tuu haittamaan. Päinvastoin joutuu huhkimaan vähän enemmän jotta saa hien pintaan ;)

    VastaaPoista