sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Talvinen viikonloppu mökillä

Kaunista sunnuntai-iltaa kaikille, aurinko alkaa pikkuhiljaa laskemaan ja värjää juuri nyt taivaanrantaa kauniin vaaleanpunaiseksi. Kotiuduimme kolmisen tuntia sitten pitkän viikonlopun vietosta mökiltä, ja tuntuu kuin olisin ollut siellä lähes viikon, vaikka meninkin koiramme kanssa sinne torstaina aamupäivällä. Ensialkuun sain tehdä lumitöitä, vain osa pihallemme vievästä tiestä oli aurattu, mutta siinä sainkin hyvän hyötyliikuntahetken ja hien pintaa lumikolan kanssa parin tunnin autossa istumisen jälkeen. Sitten tavaroiden roudaaminen sisään ja taloksi asettuminen, takan sytyttäminen ja talon lämmittäminen olikin seuraavaksi ohjelmassa. Pieni lounastauko lehtien parissa ja menin takaisin jatkamaan lumitöitä ja tein vielä pienen lenkin kylätiellä koiran kanssa, sitten olikin aika teekupposen ja hyvän kirjan sohvalla viltin alla, ja taisinpa siinä pienet iltapäivätorkutkin ottaa. 





Illemmalla lämmitin vain mökin sisällä olevan sähkösaunan, kun kerran olin yksin ja en viitsinyt alkaa rantasaunan lämmittämiseen. Söin illalliseksi siikaa ja kasviksia, ja lueskelin lehtiä ja katselin vähän telkkaria. Sytytin myös ulos lyhtyjä ja ulkotulia, koska vielä illalla oli tulossa vieraita taloon. Vähän ennen kymmentä saapui sisko perheineen. Ulkona oli upea kuutamo ja tähtitaivas, jollaista ei kaupungissa näe. Siskoa olen nähnyt, mutta lapsia ja miestä en pitkään aikaan, kun asuvat aika kaukana ja hankalan matkan päässsä. Siinä sitten hetken istuimme ja juttelimme ennen nukkumaan menoa. 





Perjantai-aamu oli pilvinen ja tuulinen, mutta lähdimme heti aamiaisen jälkeen läheiseen laskettelurinteeseen ja tulihan se aurinkokin vähän esiin päivän mittaan. Iltapäivällä miehenikin ehti paikalle, sitten olikin aika lämmittää rantasauna, johon näin talvella menee aikaa 1,5-2 tuntia. Järvi oli osin vielä jäässä, mutta rannasta sen verran auki, että saimme saunavedet nostettua siitä. Saunan ja ulkoilupäivän jälkeen maistui talvinen raclette. Lauantaina aamu valkeni aurinkoisena ja lähdimme taas mäkeen. Oli niin kiva nähdä miten pikkutytöt laskivat hienosti ja hississä ehti jutella heidän kanssaan kivasti kahden kesken. Illan ohjelmassa taas saunomista ja sen jälkeen herkuteltiin viisi tuntia uunissa hautuneella burgundinpadalla ja rosmariiniperunoilla. 

Olipa kiva ja rento, myös rentouttava, viikonloppu hyvässä seurassa. Oli aikaa jutella ja tehdä juttuja yhdessä pitkästä aikaa! Kesällä nähdään seuraavan kerran sitten.










Valoisaa alkavaa viikkoa ja tiistaina onkin jo maaliskuu, minulle ensimmäinen kevätkuukausi! Nautitaan lisääntyvästä valosta, joka selvästi antaa energiaa. Heitin pikkukuusen ja osan kanervista parvekkeelta pois heti kotiin tultuamme, kun aurinko paistoi niin ihanasti ja lämmitti parvelleekkeellamme.

2 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa kutkuttavan ihanalta viikonlopulta! Nähdään maaliskuussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, nähdään maaliskuussa! ;) ja ihana oli viikonloppu.

      Poista