perjantai 12. helmikuuta 2016

Kurkistus tuleviin matkoihin

Olen saanut kirjan Where Chefs Eat lahjaksi ystävältä, joka on myös suuri gourmetruoan ja -kokkailun ystävä, ja jos mekin varaamme illallisravintolat valmiiksi ennen matkaa, he varaavat myös lounaspaikat, toki kumpainenkin jättäen jotakin vapautta hetken mielijohteille, mutta varsinkin isoissa kaupungeissa hyvän ravintolan löytäminen juuri ennen illallisaikaa on täysin mahdotonta, kun moniin paikkoihin saattaa olla monen kuukauden jonot, joten parempi nähdä vähän vaivaa ennen matkaa kuin kulkea nälkäisenä etsien jotain kivaa paikkaa ja päätyen kauheassa nälässä amerikkalaiseen pikaruokaketjuun, kuten kerran kävi. 

Toisen kerran kun emme kertakaikkiaan löytäneet mitään kivaa paikkaa (samainen kaupunki edelleen), menimme kaupan kautta hotellin parvekkeelle nauttimaan paikallista herkuista, se olikin sen matkan yksi parhaista dinnereistä heti merenrannalla olevalla leirintäalueella muovituoleilla nautitun järjettömän hyvän paellan ja kylmän espanjalaisen pöytäviinin. Hotellimme sattui olemaan kaukana kaikesta, en tiedä miten sekin oli mahdollista, ja lähin ravintola oli tuo leirintäalueen ravintola, no se olikin sitten täynnä paikallista porukkaa ja menimme vielä toisenakin iltana sinne syömään maailman parasta paellaa.

Tulevan puolen vuoden aikana on tiedossa useampi matka, joista kaksi on yhdistettyjä työ-lomamatkoja. Yhtä matkaa toukokuussa odotan erityisen innolla, muuta siitä kuten muistakin matkoista enemmän sitten matkan aikana ja/tai jälkeen. On ihanaa kun on mitä odottaa!
Suosittelen myös varaamaan tai ostamaan liput etukäteen suosituimpiin nähtävyyskohteisiin, näin välttää jonottamisen ja turhan haahuilun. Tykkään kun matkalla on valmiina muutama must-kohde mitkä käydään katsomassa ja niihin pääsyliput hankittuna ja sitten lisäksi valmiiksi mietittynä kohteita mitä halutaan nähdä, mutta niistä voidaan valita sitten fiiliksen mukaan. Olemme aina tehneet niin, että jokainen perheen jäsen valitsee yhden kohteen minkä haluaa nähdä ja näyttää muillekin, siinähän meillä onkin jo kolme kohdetta mihin käydään tutustumassa, teimme tätä jo silloin kun tyttäremme oli pieni: esittelin ja kerroin hänelle muutamista kohteista, mistä arvelin hänen olevan kiinnostunut ja siihen ikään olevan sopiva ja hän sitten valitsi niistä yhden "omaksi" kohteekseen. Toimii loistavasta ja silloin lapsikin jaksaa kulkea hyvin kaupunkilomalla!


Reissuja odotellessa!

ps. mulla on tietyt rutiinit mitkä on tehtävä kotona ennen matkalle lähtöä, mm. on siivottava kunnolla ja lakanat vaihdettava - on niin ihana tulla siistiin kotiin ja puhtaisiin lakanoihin reissun jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti