tiistai 23. toukokuuta 2017

Harjoitusten merkeissä

Viimeisen viikon on tullut harjoiteltua ja totuteltua tulevaan keskustaelämään vähän enemmän. Ollaan syöty ulkona, kävelty ja ihasteltu kukkaloistoa puistoissa, pyöritty uusilla kotikulmilla mieli täynnä uusia kävelyreittejä ja pistäytymispaikkoja, nautittu lämpimästä kesäsäästä terasseilla ja tehty ensimmäinen uusi sisustushankinta uuteen kotiin.




Ravintola Pompier Espa on taas avannut ovensa ja siellä herkuttelin alkuun Egg's Pompier ja briossia annoksella, jossa siis briossiviipaleen ja munan lisäksi oli valkoista parsaa ja hollandaisekastiketta sekä tuoretta pinaattia. Täydelliset maut ja kaunis annos. Pääruokana nautin Korvasieniä, linguinepastaa ja versosalaattia, jossa oli keväiset raaka-aineet ja maut kohdillaan. Tiesitkö, että ravintolan paikalla oli 70-luvulla autokauppa, nimeltään Kulma, kun kerran paikka on Eteläespan ja Fabianinkadun kulmassa, ravintolasalissa on iso valokuva noilta ajoilta ja tarjoilijalta kun kyselee lisää, niin saa tietää paikan historiasta enemmän.





 Espalla Ihana Helsinki -kukka-asetelmia - olisivatpa ne tuossa koko kesän!


Stockmannin uuden Rooftop -kattoterassin maisemia käytiin myös ihastelemassa yksi iltapäivä. Terassi on osin katettu ja osin avoin, raikkaasti sisustettu ja näkymät tietenkin erilaiset ja uuden tuntuiset. Kannattaa piipahtaa!


Uusilla kotikulmilla...




Vihdoinkin käytiin testamassa paljon kehutut Holidayn bataattiranskikset, Fried sweet potato, velvet mayo, za'atar! Ja kyllä, ehdottomasti kannattaa mennä jo pelkästään niiden takia. Paikka on sisältä tosi hauskasti ja rennosti sisustettu. Ulkonakin on ihana istua Kanavarannassa ehkä kaupungin aurinkoisimmalla terassilla. Maistoimme myös annokset Burrata, sun-blushed pesto, mojo, velvet tomato, bread -ehkä parasta mozzarellaa (burrata) mitä Suomesta olen saanut, tuli Rooman burratat mieleen, sekä Calamari, bonito togorashi, mayo-zu - rapeimmat mustekalaviipaleet mitä olen ikinä saanut, ainakaan näillä leveysasteilla. Tänne uudestaan kuumana kesäiltana!



Käytiin myös kurkkaamassa uudistuneen Allas Sea Poolin kattoterassi, upeat on näkymät ja tännekin palaamme eri aktiviteettien myötä.


Pian tulee muuttolaatikot ja sitten mennään...

3 kommenttia:

  1. Ikävä teitä tulee, mutta onneksi ette lähde tuon kauemmaksi <3

    VastaaPoista
  2. ❤ No niinpä, mutta onneksi välimatka ei tule olemaan pitkä! Harvemmin sitä saa asua samassa talossa ystävien kanssa, mutta nyt sekin on koettu. ❤

    VastaaPoista
  3. Kuulin perjantaina, että olette muuttamassa keskustaan! Olen lukenut viime aikoina hirveän vähän blogeja, kun on ollut monenlaista puuhaa, ja tämäkin oli jäänyt huomaamatta. Sovittiin Suvin kanssa, että yritetään ex-tempore treffejä tässä kesän aikana - palataan niihin!

    VastaaPoista