keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kokonaisvaltainen hyvinvointi - tasapainoElämä on yhtä tasapainoilua monienkin asioiden kanssa. Mitä haluat elämääsi mahduttaa? Mitä haluat kenties poistaa elämästäsi löytääksesi tasapainon? Mihin tarvitset aikaa? Tuntuuko välillä siltä että aika ei riitä kaikkeen mihin haluaisi? 

Kaikkea ei voi tehdä tai toteuttaa, tällöin on järkevää priorisoida asioita ja valita ehkä muutama itselleen tärkeä asia. Kalenteri on hyvä työkalu, joka auttaa hahmottamaan tulevan viikon/kuukauden/jopa vuoden tapaamiset ja menot, mutta sen avulla voi varata aikaa myös ihan oleiluun - "me time".

Jollekin tasapainoinen elämä voi merkitä täyttä kalenteria sekä työn että vapaa-ajan osalta, paljon sosiaalisia tapahtumia ja menoja, jollekin toiselle taas tyhjempää ja väljempää kalenteria, jossa on myös aikaa ex-temporee asioille ja menoille. Tee niin kuin sinusta tuntuu hyvältä, anna itsellesi mahdollisuus elää omannäköistä elämääsi. Omat valinnat joko lisäävät tai vähentävät tasapainoa elämässäsi. Pienet valinnat auttavat tasapainottamaan koko elämää. Kiinnitä vaikkapa puoli tuntia aikaa omaan hyvinvointiisi joka päivä, huomaat pian kuinka jo näinkin pienellä teolla voit vaikuttaa omaan oloosi. Valmista ei tule eikä tarvitse tulla. Koko elämä on yhtä tasapainoilua ja toimintamallien muuttamista ja kehittämistä. Älä vaadi liikaa itseltäsi. Huolehdi omasta jaksamisesta, siten jaksat huolehtia myös muiden jaksamisesta.


Muista läsnäolon voima. Muista kaikki ne asiat, jotka ovat hyvin elämässäsi juuri nyt. Elä hetkessä. Tee toisin. Pysähdy hetkeksi. Tasapainoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti