perjantai 1. marraskuuta 2019

17 Mile Drive - Pebble Beach ja Monterey

Hyvää huomenta perjantaiaamuun! Palaan vielä kerran näihin upeisiin Costal Higway 1 -tien maisemiin, joita pitkin ajoimme Kalifornian matkallamme. 

Yksi upea ajokohde oli Pebble Beachin alueella sijaitseva 17 Mile Drive. Pebble Beachin alue on vartioitu asuinalue, jossa on rannantuntumassa todella upeita ja varmasti kalliita taloja, upeita puutarhoja ja korkeita aitoja tuomassa yksityisyyttä. Alueelle oli sisäänpääsymaksu ja mukaansa sai portilta kartan, jota seuraamalla ja ajamalla reitin näki mitä upeampia maisemia Tyynellemerelle. Kartalla oli kerrottu lyhyesti pysähdyspaikoista ja alueen historiasta.  Laskimme että alueella taisi olla jopa viisi golfkenttää ja jopa oma sairaala, tosin yhtään ruokakauppaa tai muuta vastaavaa emme nähneet; no mitäpä niillä kun golfklubeilla oli mitä upeampia ravintoloita ja kahviloita.

Pebble Beachiltä lähdimme ajelemaan takaisin kohti ihanaa hotelliamme ja matkalla pysähdyimme lounaalle Montereyn kaupunkiin. Oikein sievä, pieni paikka, jossa kaikki palvelut turisteille oli yhden rantakadun varressa. Onnistumme näkemään pari merileijonaa laiturilla, mutta yhtään otteria eli merisaukkoa emme nähneet, vaikka niitä on ennen ollut valtavat määrät juuri Montereyn laitureille.

Meren aaltojen pauhu näillä rannoilla oli musiikkia korville. Sen kuuli joka paikkaan. Aaltojen tasaiseen rytmiin oli iltaisin hyvä nukahtaa ja herätä aamulla. Merelle jaksoi katsella loputtomiin. 

2 kommenttia:

  1. Tuntuu lähes käsittämättömältä että kuvat on otettu lokakuussa vs. meidän lokakuu! Itse olen pyörinyt noissa maisemissa 4th of July, ja kuvissamme ei juuri ois eroa luonnon osalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutta ei siellä kyllä mikään tosi lämmin ollut, ehkä sellainen meidän normikesä. ;) Mutta viis lämmöstä, kun valoa oli riittämiin! En tiedä oli lehdet tuolla kuolleita ja keltaisia kuivuudesta vai vuodenajasta johtuvaa, veikkaan että kuivuudesta.

      Poista