torstai 9. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen värienergiaa













Erilaiset pääsiäissuunnitelmat tänä vuonna niiltä osin että vietämme pääsiäisen kotona kahden mieheni kanssa. Kotona ja kaupugissa olemme viettäneet pääsiäistä toki ennenkin, mutta silloin on syöty yhdessä suvun ja ystävien kanssa. Monta pääsiäistä olemme viettäneet myös Suomen hiihtokeskuksissa ystäväporukoiden kanssa. Päivät ovat siellä menneet laskettelurinteissä ja illat vuokramökissä saunoen ja pääsiäisherkuista nauttien. Monesti olemme olleet myös suvun mökillä. Tänä vuonna piti olla omalla mökillä, mutta Uudenmaan rajasulku on vielä voimassa, joten nyt olemme kiltisti kotona ja syömme niitä pääsiäisherkkuja täällä.

Ruokalistalla on mm. lampaanpotkia ja karitsan paahtopaisteja, myös nieriää, ankkaa ja kokonaista broileria aiomme valmistaa. Jälkkärit tilasin valmiina Patisserie Teemu Auralta; heidän pääsiäiskassi sisälsi pääsiäisleivän, kakun ja macaronseja. On mulla kyllä itselleni varattuna mämmiäkin. 

Ulkoillaan sen mitä sää ja ihmispaljous sallii, muuten pysytellään sisällä ja kotoillaan. Keltaisia tulppaaneja, narsisseja sekä muutama keltainen kynttilä ja serviettejä. Siinä tämän pääsiäisen värienergiaa!

Rentouttavaa ja ihanaa pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Siellä näyttää niin keväiseltä! Ja aikamoisia herkkuja olette kokkaamassa, jälleen. Sama kuvio on täälläkin - laitetaan ruokaa, ollaan ulkona ja puuhastelen kotona. Meillä ei ole mitään sen kummempia traditioita keskenämme, mutta jos olisimme voineet nähdä perhettä, niin luultavasti täällä meillä olisi ollut pääsiäispidot :)
    Ratkaisin kukka-asiat nyt niin, että ostin Lidlistä 30 tulppaania ja tein niistä kimput ympäri kotia. Sujautin sekaan muutamia oksia mitä olin katkonut lenkkipolulta.
    Hyvää Pääsiäistä teillekin <3
    Olen ottanut kaiken irti siitä, että en voi lähteä tai tavata ihmisiä. Olen hyvillä mielin kotona ja nysvään kaikenlaista. Siivoilen kaappeja, laatikoita ja järkkäilen kaikenlaista - eli lempipuuhaani. Sitten kun pääsee taas sosialisoitumaan, myös vapaa-aikani muuttuu repaleisemmaksi. Nyt on aika hengähtää, vaikkakin kovilla panoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, keväisen värikäs oli tämä pääsiäinen! Ja hyvä niin, kaikenlaista energiaa tarvitaankin nyt. Kalenteria en ole katsonut alun parin viikon jälkeen lainaan, silloinkin vain pyyhin yli kaiken mitä sinne oli merkitty toukokuun loppuun asti. Kesällä on muutama merkintä, mutta niiden peräänkin olen nyt laittanut kysymysmerkit. Kotoiluun alkaa pikkuhiljaa tottumaan ja tähän uuteen arkeen muutenkin. Ainoa mitä oikeasti kaipaan on ystävien seura pitkillä kävelylenkeillä. Aurinkoista viikonloppua ja lepoa!

      Poista
  2. Ihanaa pääsiäistä myös sulle ja teille <3
    Aivan ihania ruokakuvia sulla on ollut Instassa! Me mentiin tänä pääsiäisenä ruokien suhteen siitä, mistä aita on matalin. Esimerkiksi perjantain lounas oli grillimakkarat mökkirannassa :) Mutta voi, miten hyvältä ne maistuikaan! Niin kuin ulkona aina.
    Tosi kaunis tuo yhden tulppaanin maljakko. Mistä oot löytänyt?

    VastaaPoista
  3. Kiitos ja katselinkin kaihoten teidän grillimakkaroita, no kohta mekin päästään mökille ja taidanpa grillata siellä lounaaksi kunnon makkarat. Mikä tahansa maistuu ulkona paremmalta kuin sisällä, hassu juttu! Löysin tuon vaaleanpunaisen yhden kukan maljakon Ihana Kukkanen -kukkakaupasta, joka on sullekin tuttu paikka. Maljakko on tosi herkkä, pintakin on käteen tosi pehmeä. Maljakko on StoreFactory/Scandinavia -merkkinen. Ja kiitos kun kommentoit!

    VastaaPoista