maanantai 8. kesäkuuta 2015

Sydämellinen raparperipiirakka

Viime lauantaina satoi iltapäivällä, olimme tyttären kanssa suunnitelleet auringossa lepäilyä, oleilua, lukemista -  mutta kaupassa sitten päätimme leipoa viime viikonloppuna mökiltä tuomistani raparperinvarsista piirakan ja tällä kertaa vähän erilaisen, mitä emme olleet aiemmin tehneet. Tytär oli löytänyt ohjeen eräästä blogista, jota seuraa. (linkki alla)


Pääainekset.







3 dl kaurahiutaleita
1 dl kaurajauhoja (esim. sauvasekottimella jauhettuja kaurahiutaleita)
2 rkl kookosjauhoa (voi korvata esim. mantelijauhoilla tai jauhetuilla kaurahiutaleilla)
0,5 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl kookossokeria
1 kananmuna
loraus mantelimaitoa
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
aitoa vaniljaa tai vaniljasokeria maun mukaan
3-4 raparperin vartta
ripaus koookosokeria
kookoshiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuviat ja kosteat aineet keskenään ja yhdistä ne isossa kulhossa. Maista seosta ja lisää tarvittaessa nestettä, öljyä tai mausteita. Voitele piirakkavuoka esim kookosöljyllä, levitä taikina ja painele kuoritut raparperinpalat taikinan päälle. Ripottele päälle vielä hieman kookosokeria ja paista on 50 minuuttia, niin että piirakkaan tulee kaunis ruskea pinta. Tarjoile vaniljakastikkeen tai - jäätelön kanssa.

Jos et pidä kookoksen mausta, niin korvaa kookosöljy oliiviöljyllä, kookosjauhe mantelijauheella ja kookossokeri fariinisokerilla.


Ei muuta kuin kokeilemaan ja herkuttelemaan, hyvää tuli!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti