torstai 23. helmikuuta 2017

Murtsikkaa pertsan tyyliinKiva, hauska ja sporttinen loma hyvässä seurassa upeissa talvimaisemissa lähenee loppuaan. Kolmena päivänä laskettelin tai niinkuin nykyään kaiketi sanotaan hiihdin ja kun siinäkin pääsin alkuun, niin alkoihan se sujua, vaikka aina ekana päivänä erityisesti mietin mitä teen siellä vuoren huipulla ja sieltäkö pitäisi ehjin raajoin päästä taas alas ja sieltä sitä vaan taaskin selvisin alas ehjin nahoin ja nautinkin hommasta. 

Tämän talviloman yksi kohokohdista on kyllä ollut murtomaahiihto. Kaksi kertaa kävin tuossa Syvärin jäällä hiihtämässä. Ekan lenkin tein ystävän kanssa aurinkoisessa säässä, hiihdettiin ihan kivaa vauhtia eli hiki tuli, juteltiin, ihasteltiin ja kuvattiin upeaa maisemaa ja mökkejä rannoilla. Käytiin tauolla Aholansaaressa, syötiin herkullinen kotitekoinen omenapiirakkapala puoliksi ja juotiin teet ja kuumat mehut. Sitten vaan paluumatkalle kohti vuokramökkiämme ja saunan lämpöä. 

Toisen lenkin tein tänään mieheni kanssa, aamulla kyllä vähän arvottiin lähdetäänkö vai ei kun ulkona tuuli kovaa ja tuiskutti lunta, mutta sitten päätimme lähteä - onneksi. Ladut eivät kyllä olleet kummoisessa kunnossa lumisateen ja tuulen jäljiltä, mutta luonnossa liikkuminen, hiljaisuus, vain muutama muu hiihtäjä ladulla - ihan parasta! Kävimme taas Aholansaaren kahvilassa tauolla ja sitten suuntasimme takaisin kohti majapaikkaa kovassa vastatuulessa. Lenkin jälkeen oli kyllä niin voittaja fiilis, ettei paremmasta tietoa. Venyttelyn tein vielä ennen saunaa hiihtotunnelmissa Lahden MM-kisojen sprinttikarsintoja seuraten. Kunnon hiihtoloma fiilis siis!

Hiihtäminen on kyllä niin kokonaisvaltainen liikuntamuoto, että ei ole paremmasta tietoa. Nyt on ollut vaan muutaman vuoden tauko hiihtämisessä, syynä pääkaupunkiseudun huonot talvet ja hiihtolomatkin on vietetty keski-Euroopan isoissa mäissä viime vuosina. Nyt kun suksetkin on huolettu ja intoa päällä, niin enköhän mene vielä viikonloppuna kotona hiihtämään, kun eteläänkin on saatu nyt taas lisää lunta. 

Voitte arvata että tämän postauksen kuvat ovat siltä aurinkoiselta hiihtolenkiltä, ei tältä päivältä! Ei muuta kuin ladulle vaan rohkeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti