lauantai 4. helmikuuta 2017

Pari kirjasuositusta

Tiedättekö sen tunteen kun kesken työpäivän miettii mitähän kirjan henkilöille tapahtuu seuraavaksi, miten tarina etenee tai jos jokin jännittävä tapahtuma jäi kesken miten siinä tulee käymään. Silloin kirja on todella hyvä ja haluaisin vaan päästä jatkamaan lukemista. Miten voin lopettaa kirjan lukemisen kesken jännitävän ratkaisukohdan? Helposti unen tullessa silmiin, juu, minulle voi käydä niinkin ja nukahdan myös helposti leffaa katsoessa. Unenlahjat on hyvät kun on kyse nukahtamisesta, mutta koko yön läpi nukkuminen onkin toinen tarina, tosin tänä vuonna, siis jo reilun kuukauden olen nukkunut lähes joka yö kellonsoittoon asti. Mutta takaisin kirjoihin. Luen kirjaa aina sängyssä ennen nukahtamista. Sängyssä en selaile enää puhelinta tai muutakaan sähköistä laitetta, vaan keskityn kirjaan. Hyvän kirjan ollessa kyseessä luen myös illalla sohvalla blogien selaamisen tai netflixin katsomisen sijaan, mutta joskus on pakko himmailla lukemisen kanssa, että kirja ei loppuisi liian nopeasti eikä tarvitsisi luopua ihanista, hurmaavista uusista "kavereista". 

Sain kuvissa olevat kirjat molemmat jouluna lahjoiksi. Ystäväni oli (kuten itsekin olin) bongannut Noorien kirjavinkkipostauksesta J.Ryan Stradalin kirjan Keskilännen keittiöt. Olin lisännyt kirjan kännykässä olevalle luettavien kirjojen listalle ja ajatellut lainata sen kirjastosta, mutta sainkin kirjan mukaan jo Thaimaan matkalle ja pitkä lentomatka sujuikin nopeasti kirjaa ahmien. Suosittelen kirjaa ruoasta kiinnostuneille, silloin kirjasta saa paljon enemmän irti, välillä kun siinä kuvaillaan hyvinkin yksityiskohtaisesti eri ruokia ja valmistustapoja, mutta myös ihmissuhdekiemurat ja päähenkilöön Evaan liittyvien ihmisten elämää käydään läpi ja miten ne kaikki lopulta nivoutuvat yhteen.

Toinen kirja, jonka luin heti edellisen perään, on Päivi Alasalmen Valkoinen nainen. Kuten kannen kuvakin jo kertoo tarina kulkee Afrikan auringon alla ja lukiessa voi jopa tuntea lämmön ihollaan ja tuoksut nenässään. Kirjassa kuvataan Afrikan maagisia maisemia, luontoa sekä länsimaisen ja afrikkalaisen arvomaailman eroja, kuten myös lämmintä perhe-elämää, jossa kuitenkin sukelletaan kovia kärsineen naisen muistoihin. Lämmin tarina muuttuu loppua kohden mustanpuhuvaksi, mutta vaikka loppu onkin yllättävä, niin pari päivää loppua mietittyäni, ei se niin yllätävä ollut kuitenkaan.

Olen taas siirtynyt kirjastojen suurkuluttajaksi ja yöpöydällä onkin kaksi kirjaa lukuvuorossa juuri nyt. Olisiko Sinulle antaa hyviä kirjavinkkejä?


Hauskoja, herkullisia ja jännittäviä hetkiä kirjojen parissa.

4 kommenttia:

 1. Nainen junassa! Huippuhyvä kirja, niin koukuttava ja yllättäväkin kaikkine juonenkäänteineen. Myös Stranger child on todella hyvä, se kannattaa lukea alkuperäiskielellä. Pidin lukemisessa parin päivän tauon, kirja kun nappasi vähän liiankin voimalla mukaansa. Mullakin on tällä hetkellä kolme kirjaa yöpöydällä odottamassa lukijaansa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä, lisään listalleni! Joo, aina ei voi samantien aloittaa uutta kirjaa, kun on niin kiinni vielä edellisessä sen päätyttyä.

  VastaaPoista
 3. Mun yöpöydällä on nyt 7 kirjan pino, ja uusimmat kirjastosta haettuani iski lähes stressi siitä miten ehdin kaikki ne lukea ennen eräpäivää (suurin osa ei ole uudelleenvarattavissa, vaan pitkän odottelun jälkeen vihdoin mun lukuvuorossa). Sinänsä ihan positiivinen "ongelma" kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin iskee hirvee rohmuamishimo kirjastossa, kun näkee niin monta hyvää kirjaa kerralla ja eräpäivä sitten kolkuttaa takaraivossa, onneksi osan voi uusia, mutta ei toki kaikkia, mutta sitten pikaluetaan ja jätetään muut hommat vähemmälle!

   Poista