perjantai 12. tammikuuta 2018

Rahkaletut - kahdella täytteellä









Rahka antaa ruokaan proteiinia, mutta myös kevyttä raikkautta ja sopii oikein hyvin myös suolaisiin ruokiin. Tässä ohje rahkalettuihin ja kahteen suolaiseen täytteeseen. Nämä rahkaletut voi täyttää myös makealla täytteellä, esim rahkalla, jonka seassa on marjoja, pähkinöitä tai hedelmiä ja syödä yhtä lailla aamiaisella tai väli/iltapalana. 

Tarvitset lettuihin: (6 kpl munakaspannulla tehtynä)
1 munan
100 g rahkaa
2 dl nestettä, esim maitoa tai manteli/kaura/kookosmaitoa 
0,5 vehnäjauhoja
1 dl riisi/speltti/kookosjauhoja
ripauksen suolaa

Sekoita lettutaikina sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Anna turvota noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa täytteet. Paista letut voissa kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Täyte 1:
100 g rahkaa
savulohta
tuorekurkkua kuutioina
tilliä
sitruunamehua
mustapippuria

Sekoita täytteen ainekset. Laita savulohta ja kurkkua maun mukaan, kuten mausteitakin.

Täyte 2:
100 g rahkaa
katkarapuja
tilliä 
limen mehua 
mustapippuria
tabascoa tai chiliä

Sekoita täytteen ainekset. Mausta oman maun mukaan.

Laita täytettä letun päälle ja kääri rullalle tai herkuttele avolettuna.

Kivaa viikonloppua!




2 kommenttia:

  1. Nam! Alkoi niin tehdä mieli lettuja! Valitsisin tällä kertaa makean marjaisen täytteen :) Sairastan, eikä ruoka oiken maittanut eilen. Käänne parempaan on siis tainnut tapahtua.

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä merkki parempaan suuntaan menemisestä, kun sairastelun jälkeen alkaa ruoka taas maistumaan. Nämä letut oli todella täyttäviä ja hyviä!

    VastaaPoista