sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Tattikeitto





Meillä oli eilen lauantaina taas ystäviä kyläilemässä ja illan teemana oli "tuhti, talvinen italialaistyyppinen dinneri". Alkukeitoksi tein tattikeittoa ja annan tässä helpon ohjeen teillekin. Pöydässä näkyy tekemäni center piece, josta tulossa lisää kuvia myöhemmin, kuten koko kattauksesta.

Tarvitset:
kuivattuja tatteja 1 litran verran
1 sipulin
voita
valkoviiniä pari desiä
(kasvislientä)
kermaa 3-4 desiä

Liota kuivatut tatit vedessä. Kuutioi sipuli, kuullota tatit ja sipuli voissa. Lisää valkoviiniä pari desiä. Sekoittele ja anna kypsyä hetken. Jos seos on liian paksua tässä vaiheessa, lisää kasvislientä. Soseuta. Soseutin keiton ensin sauvasekoittimella, mutta se jäi liian karkeaksi, joten kaadoin keitoin blenderiin, jolloin keitosta tuli oikein sileää ja samettista. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää kermaa sen verran, että saat mieleisen paksuuden keittoon. Kuumenna ja tarjoile. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti