keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Pikareissu Nizza ja Monaco + kaksi ravintolasuositusta














Voiko enää sinisempää merta olla kuin Välimeri Nizzan edustalla? Saavuimme kahden yön pikaiselle työmatkalle Nizzaan ja Monacoon perjantaiaamuna, joka oli meidän vapaapäivä, työtapaamiset oli lauantaina. Perjantai olikin todella lämmin päivä ja kun olimme saaneet matkalaukut hotelliin, lähdimme rantabulevardille kävelemään. Nizzassa olimme olleet mieheni kanssa meidän ensimmäisellä yhteisellä lomamatkalla vuonna 1990! Sen jälkeen hän ei ole käynyt siellä, minä kerran työmatkalla. Yhteisellä matkallamme olimme viikon, vuokrasimme auton ja kävimme mm. Cannesissa. Oi niitä matkamuistoja!

Lounasaikaan istahdimme kivisellä rannalla olevan rantabistroon, tilasimme simpukoita ja äyriäispastaa sekä roseeviiniä. Siinä vierähtikin muutama tunti kylmää viiniä nautiskellen, merenkohinaa kuunnellen ja aaltoja katsellen lämpimässä säässä auringosta nauttien.












Nizza on sopivan kompakti kaupunki pitkän viikonlopun viettoon. Jos menisin viikon reissulle, silloin ehdottomasti vuokraisin auton ja ajelisin rannikon muihin kaupunkeihin tutustumaan.








Monacoon pääsee junalla noin 20 minuutissa kätevästi Nizzasta, ja sinne riittää päiväretki ellei jopa puolenpäivän retki. Maisemat junasta ovat upeat ja kannattaakin yrittää päästä ikkunapaikalle istumaan. Nyt kävelin Monacon Japanilaisen puutarhan läpi Grimaldi-keskukseen, jossa oli messut, joihin osallistuin. Puutarha oli kaunis pieni keidas pilvenpiirtäjien välissä. Työmatkoillakin varastamme aina aikaa myös itselle ja pienille uusille kokemuksille, silloin työmatkoistakin saa jotain muutakin irti kuin työhön liittyvät asiat, kun työmatkat vielä aika usein osuvat viikonlopuille.








Tässä vielä kaksi ravintolavinkkiä Nizzaan.

L'atelier, restaurant à vin, 17, rue Gioffredo, Stéphane Chenneveau, Artisan Cuisinier

Ihana, pieni, muutaman pöydän Michelin haarukka-veitsi -paikka, ilman varausta melko mahdotonta saada pöytää, nytkin käännyttivät perjantai-iltana porukkaa ovelta. Paikan erikoisuus "Socca" - paikallinen lettu, jonka päälle sai valita listalta mitä halusi: kinkkua, juustoja, vihanneksia, tryffeliä....Pääruoaksi söin "Ravioli coq au vin" ja annos pääsi top 5 -raviolilistalleni. Kiireinen ilta kun oli niin tarjoilun sujumisessa olisi ollut vähän parantamisen varaa, ystävällistä kuitenkin, ja asiantuntevaa, hyvin bistromainen ja kepeä tunnelma, keittiöön näkyi salista.

Le bistro Gourmand, 3, rue Desboutin, David & Laurence Vaque

Täysin erityylinen kuin yllämainittu paikka, hienostuneempi, tyylikkäämpi. Annokset harkitumpia. Kauniita. Tämäkin on Michelin haarukka-veitsi -paikka ja varaus siis suositeltava. Ravintolassa oli kaksi erillistä salia. Loistavan huomaamaton ja eleetön palvelu. 

Molemmat ravintolat sijainniltaan hyvät rannan ja vanhan kaupungin välimaastossa.

Mutta nyt matkajutut vähäksi aikaa sikseen ja seuraavaksi tulossa mökkitunnelmia pääsiäiseltä, kunhan saan kuvat ulos kamerasta....

Lämmintä ja keväistä viikkoa toivotellen ja Method Putkisto -tunnille olen tästä lähdössä pikapuoliin, vaikka ulkoliikunta maistuisi nyt paremmin, mutta tiedän mikä vetreä olo tunnin jälkeen on, niin sinne siis nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti