tiistai 9. huhtikuuta 2019

Rukan retki ja Ruka Villas

Käytiin pikaseltaan ystäväpariskunnan kanssa Rukalla viettämässä 3 yötä maalis-huhtikuun vaihteessa. Idean saimme kuin telepaattisesti samana viikonloppuna ja siitä sitten pikaisesti varasimme lennot ja huvilan. Ruka Villas oli todella tyylikäs ja hyvinvarusteltu huvila kaikkine mukavuuksineen. Miehet laskivat mutkamäkeä kun me naiset kävimme perinteisillä murtomaahiihtolenkeillä repussa makkarat laavulla paistamasta varten. Kylläpä muuten nuotiomakkara maistui hyvältä puolessa välissä lenkkiä. Laavulla oli mukava rupatella muiden kanssa ja tutkia latukarttaa paluumatkaa varten.

Ulkoilun jälkeen sauna lämmitti ja rentoutti lihaksia, ja olikin sen jälkeen yhdessä kiva nauttia lasilliset kuplivaa tapasten kera ja kerrata päivän tapahtumia. Huvilalta oli vain muutaman sadan metrin kävely ladulle ja ski-bussipysäkkikin oli ihan sopivalla etäisyydellä kuulemma.

Yhtenä iltana kokkailimme porukalla huvillalla, katoimme pöydän kauniisti, sytytimme kynttilät ja takassa roihusi tuli taustamusiikin luodessa tunnelmaa. Unikin tuli aikaisin kaiken ulkonaolon ja hiihtämisen jälkeen. Toisena iltana kävimme ravintola Ruka Peakin italialaisessa illassa herkuttelemassa ja viinitastingissä, josta idea koko matkaan lähtikin. Vähän enemmän aurinko olisi saanut paistaa, mutta hyvä näinkin, kun pääsi vielä kuitenkin hiihtämään. Ja saatiin hiihtokilometrejä oikein mukavasti kasaan, vaikka täytyy myöntää että kunnon aurinkoisella kelillä niitä olisi tullut vielä enemmän.

Kun vuokrahuvilan sisustus astioita ja lakanoita myöten on täysin omaa makua, niin se tekee lomasta vielä nautinnollisemman. Onhan esteettisessä ympäristössä ajan viettäminen rentouttavampaa kuin ei niin esteettisessä. Ja kun seurakin oli mitä parhainta, niin voisiko lomalta muuta toivoa.


Nyt alkaakin lenkkeily ja sauvakävelykausi, ja talviurheiluvälineet voikin pakata takaisin kellariin. Toivottavasti ei kuitenkaan ihan paha takatalvi iskisi enää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti