sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Kevätsiivous mökilläOlipa meillä vaan vieläkin pääsiäisenä paljon lunta mökkipihassa, kuten kuvistakin näkyy. Lumenlapioimiseksihan se meni, terassien osalta ainakin, kuten jo aiemmin kerroinkin. Mutta terassit ovat nyt lumivapaat. 

Kuitenkin heti perille päästyämme laitoin matot ulos tuulettumaan kuin myös kaikki petivaatteet. Imuroin makuuhuoneet perusteellisesti. Pyyhin pinnat ja siivoilin muutenkin. Pesin myös kaikki ikkunat, myös huussin oven ikkunan. Ihanaa puuhaa ja niin kivaa kun näkee työn jäljen heti. 

Ulkona pääsin loppupääsiäisestä haravoimaankin ja muutama rohkea leskenlehtikin oli ponnistanut esille. Kasasin myös kiviä huussin reunustalle siistimään ilmeen. Tein myös listan puuttuvista kuivatarvikkeista keittiön jääkaappiin: öljyt, sokerit, jauhot, pähkinät jne, ja jääkaappiin sinapit, ketsuppi, hilloja, majoneesi jne.

Viimeisessä kuvassa näkyy huussin kuorikeämpärissä uusi lapio, jota olin etsinyt siitä asti kun mökin ostimme, ja juuri ennen pääsiäistä kävin Villa Nokkosessa ja sieltähän sen sitten löysin. Kaiken pitää olla kaunista ja harmonista, jopa pienen lapion huussissa.

Ennen Vappua taas mennään katsomaan mikä tilanne on laiturin ja laiturin portaiden kanssa. Laiturin puiset portaat ovat haljenneet, ja uudet ylösnostettavat uimaportaat on jo tilattu. Samalla tietenkin kiinnostaa nähdä lumen määrä - olisiko tämän viikon lämpö siitä jo suurimman osan sulattanut. Järven jääraja meni naapurin poijun kohdalla ja nyt todella toivon, että pääsisin jo pulahtamaan. Toivottavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti